VZW. RIPSPIQUE EERT WANNES VAN DE VELDE

Uit liefde voor de muziek organiseert de vzw. Ripspiqué sinds 1997 11 muziekconcerten per jaar. Uiteenlopende muzikale genres komen daarbij aan bod. Donderdag 18 september heeft om 20.30 uur in de bovenzaal van café De Valk aan de Grote Markt 27 een eerbetoon aan Wannes Van de Velde plaats.

Rudi Dillen, Theo de Vos, Peter Van Bosstraten en Marc Vranckx lagen in 1997 aan de basis van de vzw. Ripspiqué. De naam werd ontleend aan een liedje van Drs. P. In 2012 werd de fakkel doorgegeven aan een ploeg jongeren met Erik Peeters als voorzitter. Al 17 jaar lang wordt elke maand een concert georganiseerd, zodat de teller op een totaal van 181 concertavonden staat.

Diverse genres kwamen aan bod zoals western swing, cajun, blues, jazz, chanson, folk, kleinkunst en wereldmuziek. Bekende en minder beklende artiesten stonden reeds op het podium. Onder hen Warre Borgmans en Chris Jagger, de broer van Mick Jagger van The Beatles. Ook lokale talenten zoals Marjan Van Rompaey en Jokke Schreurs konden het muziekminnend publiek bekoren.

Donderdag 18 september brengen Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (contrabas) en Luc Vanden Bossche (drums) met jazzbewerkingen van zijn bekende en minder bekende nummers een eerbetoon aan Wannes Van de Velde. Het concert start om 20.30 uur in de bovenzaal van De Valk. Kaarten kosten 12 euro en 10 euro voor al wie jonger is dan 26 jaar. Reserveren kan via info@ripspique.be.

Begindatum: 
donderdag, 18 september, 2014
Einddatum: 
donderdag, 18 september, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK