VTI VERRIJKT MET NIEUWE SPORTZAAL

In het Vrij Technisch Instituut in  de Kruisbogenhofstraat werd een nieuwe sportzaal in gebruik genomen. Mede als gevolg van de samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs – dat dezelfde gebouwen gebruikt – werd het zwembad omgebouwd tot sportzaal.

Het zwembad werd op 3 mei 1978 geopend. Het werd 35 jaar lang gebruikt door de leerkrachten lichamelijke opvoeding en door duizenden leerlingen.

Omdat de Vlarem-wetgeving steeds strenger werd en de kosten voor de verplichte aanpassingswerken te hoog zouden oplopen, besliste de directie in juni 2011 om het zwembad te sluiten.

In de kuip van het zwembad werd een stalen constructie geplaatst, waarop een nieuwe ondervloer en een dito sportvloer werden gelegd. Daarnaast werden ook de verlichting en de verwarming vernieuwd en een bescherming voor de ramen en een bekleding voor de muren aangebracht.

De werken vertegenwoordigen een kostenplaatje van 125.000 euro. Voor de uitrusting van het lokaal zorgde de ouderraad voor een financiële bijdrage. Voor de lessen zwemmen maken de leerlingen nu gebruik van het zwembad de Waterperels.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK