VTI CONSTRUEERT OEFENDEUR VOOR BRANDWEER

Brandweermannen moeten goed voorbereid zijn op hun soms moeilijke taken. Ze moeten nieuwe technieken kunnen inoefenen op een zo realistisch mogelijke, maar wel veilige manier. Wanneer de brandweermannen een brandende kamer willen betreden, moeten zij op een specifieke wijze te werk gaan om zichzelf niet in gevaar te brengen.

Om deze technieken in te oefenen kunnen de brandweermannen van de post Lier van Hulpverleningszone Rivierenland vanaf nu gebruik maken van een oefendeur die door de lasafdeling van het VTI Lier werd geconstrueerd. De leerlingen van de lasafdeling konden op deze manier ervaring opdoen met het ontwerpen, samenstellen en in elkaar lassen van een stalen deur en de brandweerlieden kunnen met behulp van deze deur hun blustechnieken inoefenen. Deze samenwerking resulteert alzo in een win-win-situatie. De leerlingen maken een werkstuk dat effectief zal gebruikt worden met een uiterst belangrijk en nuttig doel. De brandweermannen kunnen vanaf heden oefenen op een realistische maar toch veilige manier.

Op 15 september wordt het mooie werkstuk om 14 uur officieel overhandigd en in gebruik genomen. De leerlingen van het VTI zijn aanwezig om voor het eerste effectief te zien waarvoor de deur in de toekomst zal gebruikt worden, terwijl de brandweermannen de deur een allereerste keer aan een ‘vuurdoop’ zullen onderwerpen. Zowel het VTI Lier als de brandweerzone Rivierenland maken zich sterk dat dergelijke samenwerking in de toekomst nog zal voorkomen. Het is een mooi voorbeeld van hoe het technisch onderwijs zijn steentje kan bijdragen tot een verbeterde situatie op de werkvloer en voor goed geoefende brandweermannen. De oefendeur kan door het publiek bewonderd worden op zondag 25 september van 13 tot 18 uur tijdens de opendeurdag van de post Lier.

De Hulpverleningszone Rivierenland werft vrijwillige brandweerlieden aan. Belangstellenden kunnen  zich tot 9 oktober kandidaat stellen. Wie belangstelling heeft om vrijwillig brandweerman te worden of informatie wenst over een technisch sterke opleiding, kan terecht op de website van de Hulpverleningszone Rivierenland en van het VTI Lier: www.brandweerzonerivierenland.be en www.vtilier.be.

Begindatum: 
dinsdag, 13 september, 2016
Einddatum: 
dinsdag, 13 september, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK