VOORZITTERSWISSEL BIJ K LYRA TSV

Na 25 jaar heeft Sam Wyckmans de wens geuit om zijn mandaat als voorzitter van K Lyra TSV door te geven aan notaris Yves De Vil ‘als vertegenwoordiger van de nieuwe generatie’. De machtsoverdracht werd voor aanvang van de derby tegen Berlaar-Heikant – die met 1-0 werd gewonnen – beklonken in een bomvolle businessclub.

Sam Wyckmans zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als één van de grootste voorzitters die Lyra gekend heeft. Hij werd op 20 februari 1942 in Hasselt geboren. Enkele dagen voor zijn 14de verjaardag tekende hij op 17 februari 1956 een aansluitingskaart bij rood-wit. Tijdens het seizoen 1960-1961 speelde hij 7 wedstrijden in 2de klasse. Van 1961-1962 tot en met 1971-1972 volgden 300 selecties in 3de klasse. Nadien was hij nog actief bij FC Herselt en FC Kontich en trainer bij Waaslandia. Van 1977 tot 1982 was hij hulptrainer van Lyra onder Omer Van Boxelaer en Wim Mertens. In 1992 werd hij in ondankbare omstandigheden voorzitter van de club, die hij in 2000-2001 terug naar 3de klasse bracht.
Sam Wycklmans noemde zijn aftreden een weloverwogen keuze. De voorbije 25 jaar kende Lyra – volgens bondsvoorzitter François De Keersmaeker een grote naam in het Belgische voetbal -, opeenvolgende sportieve hoogte- en laagtepunten. Het aantrekken van vrijwilligers wordt steeds moeilijker. Hij dankte dan ook alle bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers voor de steun en de inzet en stelde met  voldoening vast dat de club een belangrijke maatschappelijke rol heeft vervuld  in de stad Lier, waar Lyra met haar spelers, jeugdspelers en supporters thuishoort. Als ere-voorzitter blijft hij nauw betrokken bij het beleid van de club.

De nieuwe voorzitter Yves De Vil – notaris in Borgerhout – stalt uit een (h)echte Lyra-familie. Zijn grootvader Dr. De Vil, huisarts aan de Grote Markt in Lier, nam hem als 5-jarige mee naar de wedstrijden van rood-wit. Hij vat zijn mandaat vol ambitie aan. Op korte termijn is het de bedoeling om opnieuw door te stoten naar de nationale reeksen. Een goed uitgebalanceerde jeugdwerking vormt voor hem de basis en de toekomst van de club. Als 14de voorzitter wenst hij het Lyra-gevoel verder te versterken en nieuwe sponsors aan te trekken. Tenslotte hoopt hij dat de club uiterlijk in 2020 naar Lier en de site van de Hoge Velden kan terugkeren.

Begindatum: 
zaterdag, 11 februari, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 11 februari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK