VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN VOOR FIETSZONE

Vanaf 8 november wordt de Lierse binnenstad omgevormd tot fietszone. Vanaf volgende week start het plaatsen van verkeersborden en het aanbrengen van markeringen. In een fietszone bedraagt de maximum snelheid 30 kilometer per uur voor alle weggebruikers, mogen fietsers niet ingehaald worden en mogen ze de volledige breedte van de rijbaan gebruiken.

Een fietszone verlaagt de snelheid, verhoogt de zichtbaarheid en zorgt voor meer verkeersveiligheid. De Netelaan en de Leuvensevest zijn niet opgenomen in de fietszone, omdat er enerzijds een apart fietspad is (Netelaan) en anderzijds fietsers best het jaagpad nemen (Leuvensevest). Voor het uitvoeren van de noodzakelijke schilderwerken wordt de Woudstraat ter hoogte van de Leuvensevest dinsdag 19 oktober tussen 9 en 15 uur afgesloten. De straat wordt aan de zijde van de Pettendonk opengesteld voor plaatselijk verkeer in beide richtingen (doodlopend). Fietsers en voetgangers hebben doorgang. Er geldt tevens een parkeerverbod.

 Woensdag 20 oktober  wordt de Pettendonk ter hoogte van de Leuvensevest tussen 9 en 15 uur afgesloten. De straat wordt aan de zijde van de Woudstraat opengesteld voor plaatselijk verkeer in beide richtingen (doodlopend). Fietsers en voetgangers hebben ook hier doorgang. Vrijdag 22 oktober wordt de Antwerpsestraat ter hoogte van de Anton Bergmannvest tussen 9 en 11 uur afgesloten. Verkeer vanuit de richting Antwerpsesteenweg wordt omgeleid via de Baron Opsomerlaan, Mechelsestraat, Florent Van Cauwenberghstraat, Grote Markt en smalle Antwerpsestraat. Verkeer vanuit de richting centrum wordt omgeleid via de Kolveniersvest en de Mechelsestraat. Op de brug van de Antwerppoort wordt – uitgezonderd voor fietsers – éénrichtingsverkeer ingevoerd. Verkeer is enkel mogelijk vanuit de Anton Bergmannlaan richting station. Vanuit de Anton Bergmannlaan is doorgang richting centrum – behalve voor fietsers en voetgangers – niet mogelijk. 

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 13 oktober, 2021
Einddatum: 
woensdag, 13 oktober, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK