VLAAMS BELANG LIER-KONINGSHOOIKT OP PAD VAN VERNIEUWING

Onder ruime belangstelling had in zaal de Lispenaaar de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang afdeling Lier – Koningshooikt plaats. De trouwe achterban van leden en sympathisanten werd verwelkomd door plaatselijk voorzitter Olivier Peeters en toegesproken door nationaal jongerenvoorzitter Tom van Grieken.

Voorzitter Olivier Peeters beschreef 2013 als een druk jaar en verwees met voldoening naar enkele hoogtepunten. Behoren daartoe: het bezoek aan het Vlaams Parlement en de Kamer van Volksvertegenwoordigers, de gespreksavond met Europees parlementslid Philip Claeys, de kaas- en wijnavond in het Spui met Gerolf Annemans, de opruimactie op de stadsvesten en de zomerbraai met een recordaantal deelnemers. Vervolgens formuleerde hij een reeks kritische bemerkingen bij het beleid van de huidige bestuurscoalitie. Ondanks de aangekondigde belofte om de belastingen  niet te verhogen, werden heel wat retributiereglementen aangepast. Zo betaalt elke gezin in Lier en Koningshooikt vanaf 1 januari 2014 een bijkomende afvaltaks van 54 euro per jaar en gelden hogere tarieven voor het containerpark en het gebruik van de sportinfrastructuur. Bovendien moet meer betaald worden voor aanplakborden, terrassen, uithangborden, lichtreclames, huwelijksplechtigheden, dansgelegenheden, het ontgraven van stoffelijke resten, compostbakken en –vaten.

Als gastspreker werd in het kader van de operatie vernieuwing binnen de partij Tom van Grieken uitgenodigd. Hij is nationaal voorzitter van de Vlaams Blok Jongeren, lid van het partijbestuur, gemeenteraadslid in Mortsel en tweede kandidaat van de provincie Antwerpen voor het Vlaams Parlement bij de verkiezingen van 25 mei.

Hulde werd tenslotte gebracht aan Jan Mortelmans die na ruim 25 jaar de Lierse gemeenteraad verlaat om plaats te maken voor jongeren. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 was hij nog de tweede populairste politicus van de stad. De voormalige fractievoorzitter blijft nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de partij en kreeg de titel van erebestuurslid toebedeeld.

 

Begindatum: 
zondag, 26 januari, 2014
Einddatum: 
zondag, 26 januari, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK