VISIBILITEITSCAMPAGNE VOOR GUMMARUSFEESTEN 2015

In 2015 staan in Lier grootse Gummarusfeesten op het programma, die slechts om de 25 jaar gevierd worden. De hoogtepunten situeren zich tussen 26 september en 11 oktober. In de aanloop naar deze feestelijkheden wordt aan de hand van vlaggen en (auto)stickers een opvallende visibiliteitscampagne gevoerd.

Op 26 september 2015 heeft de erkenning van de relieken van de Heilige Gummarus plaats. Op 27 september en 4 oktober gaat de historische ommegang uit en op 11 oktober volgt de jubelprocessie. In het vooruitzicht hiervan werden 2.000 vlaggen gemaakt: horizontale en verticale, met open sleuven boven- en onderaan en ringen in elke hoek. Ze kosten 10 euro en  zijn te bekomen bij Toerisme Lier op de benedenverdieping van het stadhuis. De verkoop start tijdens de kerstmarkt van 12 tot 14 december aa n de stand van de Gummarusfeesten op het Felix Timmermansplein.

Bij Toerisme Lier worden ook aan 1 euro autostickers verkocht. Hieraan is een wedstrijd verbonden die van start gaat in januari 2015. Tot en met september 2015 wordt elke week een auto met een sticker gefotografeerd. Vanaf januari wordt deze foto elke week geplaatst op www.gummarusfeesten.be, www.gezellenvantgrootvolk.be of op facebook van de Gummarusfeesten. Eenmaal per maand worden de maandwinnaars gepubliceerd in De Streekkrant. De eigenaar van de gefotografeerde auto kan op voorlegging van het inschrijvingsbewijs van de auto een tegoedbon voor 2 ommegangtickets afhalen bij Toerisme Lier. Tijdens de laatste week van september 2015 wordt uit alle winnaars één gelukkige getrokken die voor de ommegang een VIP-arrangement ktijgt voor 6 personen.

Bij Toerisme Lier zijn gratis ook kleine stickers en flyers beschikbaar. De ommegang 2015 bestaat uit twee componenten. Er is enerzijds de historische recreatie met 1.030 figuranten die de binnenstad van 13 tot 19 uur zullen onderdompelen in de sfeer van het Lier van het einde van de 15de en het begin van de 16de eeuw.  Anderzijds is er de ommegangstoet die tweemaal uitgaat.  De kern vormt de Lierse Reuzentrein met de 3 grote reuzen, de 7 kleine reuzen, de 3 praalwagens – de Hellewagen, ’t Schip en de Leeuw met de Maagdenberg -, de kemel, de olifant, het Ros Beiaard en de huppelpaardjes. Deze wordt aangevuld met de Lierse Keersters, de schuttersgilden, de magistraat en de geestelijkheid. Tot slot is er nog een praalwagen waarop de wonderen van de Heilige Gummarus  worden uitgebeeld.

Voor de ommegangen is een budget van 340.000 euro voorzien. 190.000 euro wordt verwacht van de verkoop van tickets, ruim 80.000 euro van sponsoring en 70.000 euro van de stad. Sponsors hebben de keuze uit een bedrag van 500, 2.000, 5.000, 10.000 of 20.000 euro. Zij kunnen rekenen op publiciteit in alle betaalde perscampagnes, op affiches, spandoeken en flyers, in programmabrochures en zij krijgen gratis tickets voor de ommegang.

Begindatum: 
maandag, 8 december, 2014
Einddatum: 
zondag, 11 oktober, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK