VERNIEUWING KARDINAAL CARDIJNPLEIN GAAT LAATSTE FASE IN

Burgemeester Walter Horemans en schepen van openbare werken Jan Hendrickx hebben de eerste kasseien van het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant gelegd. Zodoende gaat de heraanleg de laatste fase in. Tegen het begin van de zomer moeten de werken klaar zijn.
De gemeente Berlaar maakt al geruime tijd werk van de opwaardering van de Heikant. Zo werd enkele jaren geleden de gemeentelijke basisschool vernieuwd, werd de Sint-Rumolduskerk onder handen genomen, komt er een sociaal woonproject aan het klooster Maricolen en wordt ook de pastorij en het park achter de kerk in het nieuw gestoken. Na de werken in de Melkhouwensteenweg en de Heideroosstraat, wordt sinds januari gewerkt aan het Kardinaal Cardijnplein. Momenteel wordt hier het wegdek vernieuwd door de oude kasseien af te zagen en opnieuw te gebruiken. Het plein krijgt zodoende een modern, fris uitzicht.
Schepen Jan Hendrickx: ‘Het Kardinaal Cardijnplein moet voortaan een drempelvrij plein zijn. Het wordt een aangename ontmoetingsplaats om te leven en te beleven. Bij de vernieuwing werden enkele groene elementen geïntegreerd en worden zitmogelijkheden voorzien. Dit alles mocht geen belemmering vormen voor de kermiskramen tijdens Heikermis. Parkeren blijft mogelijk op het plein. Bij de herinrichting zijn wel 14 parkeerplaatsen gesneuveld. Daarom werd een nieuwe parkeerstrook voorzien in de Melkhouwensteenweg, op wandelafstand van het plein. Op het plein zelf blijven 41 parkeerplaatsen beschikbaar. Aan één van die plaatsen wordt een laadpaal voor elektrische voertuigen geplaatst’.
Tekst: DéBé
Foto's: CB

Begindatum: 
donderdag, 6 februari, 2020
Einddatum: 
donderdag, 6 februari, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK