VERNIEUWDE SINT-GUMMARUSPAD INGEWANDELD

Precies op de feestdag van de Heilige Gummarus werd in Emblem het vernieuwde Sint-Gummaruspad ingewandeld. In de nabijheid van de Sint-Gummaruskapel werd meteen ook een nieuwe zitbank ingehuldigd. De aanwezigen genoten vooraf van een boeiende lezing over het leven van de Heilige Gummarus.

Het vernieuwde Sint-Gummaruspad is 6,5 kilometer lang, met start en aankomst aan de Sint-Gummaruskerk. Het betreft een inituatief van de themaraad Toerisme-Erfgoed en van de themaraad Sint-Gummaruspad. Informatieborden onderweg bevatten beknopte erfgoed gerelateerde informatie. Via een QR-code kan meer relevante informatie bekomen worden en kan de route gedownload worden. De deelnemers maken kennis met o.m. de Sint-Gummaruskerk, het oud gemeentehuis, de Sint-Gummaruskapel, het Sint-Gummarusveld, het sasmeestershuius, het zomerklokjesreservaat, het Seppeke, het Badhuis, de Kleine Nete en het Netekanaal. 

Bij de wandeling hoort een gratis brochure die kan afgehaald worden in de bibliotheekfilialen in Ranst en bij Toerisme Ranst in Gemeenschapscentrum Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43 tijdens de kantooruren. Verleenden hun medewerking: Linda Bracke, Joke Bungeneers, Stefan Crick, Chris De Ceulaerde, Willy De Clerck, Bart Janssens, Frans Marivoet, René Schoonvliet, Karen Wallebroek. Elise Vandoninck tekende voor de eindredactie, Hilde Jacobs voor de opmaak. In aanwezigheid van schepen Annelies Creten werd nabij de Sint-Gummaruskapel een nieuwe zitbank ingehuldigd. Ze is gemaakt van lokaal hout, afkomstig uit natuurgebieden van Natuurpunt en ze werd geplaatst door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Vlakbij werd ook een jonge eik geplant, die de herinnering oproept aan het wonder van de boom. Bij de zitbank kunnen ook fietsen gestald worden en zijn nog aanplantingen voorzien.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zondag, 11 oktober, 2020
Einddatum: 
zondag, 11 oktober, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK