VEILIG THUIS IN EEN WELVAREND LIER

Met deze slogan ontving het lokale N-VA bestuur onder leiding  van burgemeester F. Boogaerts de kopstukken van de partij aangevoerd door voorzitter Bart De Wever.

Lokaal voorzitter P. De Zaeger hield een korte toespraak  waarin hij wees op de moeilijke opdracht  bij het begin van de legislatuur : stevig besparen om  de   stedelijke schuld  deels af te betalen. Deze werd  met 7 miljoen  euro of ongeveer 10% afgebouwd .Voor het knappe resultaat kreeg Lier  zelfs lof van de gouverneur.

Deze legislatuur werd  heel wat gerealiseerd : nieuwe speeltuinen en voetbalveldjes in de wijken, extra personeel voor Proper Lier , het gratis Liers Halfuur parkeren , de gratis ophaling van de roze zak  en een nieuw afsprakensysteem in het stadskantoor .  Het aantal misdrijven in onze stad daalde met 25%. Vorig jaar noteerde Lier een recordaantal toeristen . Niet minder dan 27.000 bezoekers uit  75 landen  bezochten onze historische stad.En kortelings start  de bouw van twee nieuwe sporthallen.

Het is de ambitie van de partij  dit beleid van besparen en verstandig investeren onverkort  verder te zetten.

Aansluitend nodigde  voorzitterDe Zaeger  nationaal voorzitter Bart De Wever  en de ministers Jambon , Homans, Van Overtveldt en Muyters uit samen met de lokale mandatarissen een balletje citygolf te slaan op de groene weide aan de SAMWD.  Na afloop werd het gezelschap een drankje en als vieruurtje een Liers Vlaaike aangeboden in stadsherberg Den Eyckenboom.

Tekst: LR

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
dinsdag, 5 juni, 2018
Einddatum: 
dinsdag, 5 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK