VEERLE BRAWERS: VOORBEELDIGE WIJK-WERKER BIJ DE STAD LIER

Binnen de regio Rivierenland organiseert Igemo het stelsel van wijk-werken. Werkzoekenden kunnen via wijk-werken onder begeleiding van de VDAB hun kennis en vaardigheden trainen en verbeteren en doorstromen naar een job in het reguliere arbeidscircuit. In Lier is Veerle Brawers één van de twee wijk-werkers. Haar opdrachtgever is Ingrid Sillis, departementshoofd externe communicatie.

Veerle Brawers was eerder werkzaam in een boekhandel. Na het faillissement moest de winkel sluiten en kon ze niet meer aan de slag in het reguliere arbeidscircuit. Via de VDAB en het Plaatselijk Agentschap Werkgelegenheid (PWA), de voorloper van wijk-werken Rivierenland, kon ze aan het werk bij de stad Lier. Het team externe communicatie was op zoek naar ondersteuning bij specifieke taken  zoals de organisatie van recepties en het huis-aan-huis verspreiden van infoberichten en flyers. Veerle helpt ook bij het klaarmaken van geboortegeschenken en van zakjes met info voor nieuwe inwoners. Bovendien wordt ze in deze coronatijden ingezet als steward tijdens de zaterdagse markt. De samenwerking verloopt volgens beide partijen zeer vlot. Veerle krijgt opdrachten die afwisselend zijn, heeft aan zelfvertrouwen gewonnen en benut de kans om bij te leren. De administratieve impact blijft beperkt.

Organisaties die wijk-werkers inschakelen, halen economisch en sociaal voordeel uit het samenwerkingsverband. De wijk-werkers gedurende één jaar werken aan hun vaardigheden door enkele uren per week activiteiten uit te voeren, met een maximum van 60 uur per maand. Wie in aanmerking komt als wijk-werker, wordt bepaald door het OCMW of de VDAB. Wijk-werkers worden betaald via cheques die 7,45 euro per aangevat uur kosten. Daarnaast is er een éénmalig inschrijvingsrecht van 7,50 euro. Wie wijk-werker wil worden of er een beroep wenst op te doen, neemt contact op met Sofie Willemen (sofie.willemen@igemo.be – 015-79 05 48). Voor meer info zie: www.igemo.be/wijk-werken.

Tekst: DéBé

Foto: ROM

Begindatum: 
dinsdag, 4 mei, 2021
Einddatum: 
dinsdag, 4 mei, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK