VATRA HOOIKT HELPT AL 22 JAAR VATRA DORNEI

De vzw. Vatra Hooikt verleent al 22 jaar lang materiƫle en financiƫle steun aan het Roemeense dorpje Vatra Dornei, gelegen in het Noorden van de Karpaten. Na al deze jaren zijn in beide richtingen nauwe vriendschapsbanden ontstaan.

Deze vriendschapsbanden dateren al van 1992, toen de leden van een folkloregroep uit Vatra Dornei tijdens een optreden op een festival in Mechelen verbleven bij gastgezinnen in Koninsghooikt. Sindsdien werd de groep meermaals uitgenodigd om deel te nemen aan festivals in o.m. Bonheiden, Sint-Niklaas, Edegem, Westerlo en Hasselt. Telkens verbleven de leden bij gastgezinnen in Koningshooikt, maar ook in Lier, O.L.V.-Waver en Berlaar. Zodoende werden de vriendschapsbanden telkens wat nauwer toegehaald.

De voorbije jaren werden tal van instanties, instellingen en gezinnen zowel materieel als financieel geholpen. De laatste jaren gebeurde dit steeds meer doelgericht. Zo werd herhaaldelijk steun verleend aan de plaatselijke school om allerlei vernieuwingswerken uit te voeren, gaande van de sanitaire installaties tot de isolatie van de lokalen. Bij ieder bezoek werd de Hooiktse delegatie ter plaatse warm en hartelijk, ontvangen.

Momenteel gaat alle aandacht uit naar het bejaardentehuis dat met de steun van de stad en de staat uitgebreid en vernieuwd wordt. De nood van de bejaarden is evenwel groot. Zo werd vorig jaar nog een container vol bedden en meubelen afgeleverd. Op dit moment is er vooral behoefte aan rollators, incontinentiemateriaal, dekens en grote kookpotten met een deksel voor de keuken. Wie de vzw. Vatra Hooikt hierbij wil helpen, kan contact opnemen met o.m. lucien.herijgers@telenet.be of noel.printemps@gmail.com.

Begindatum: 
donderdag, 1 mei, 2014
Einddatum: 
donderdag, 1 mei, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK