VAN HOOL BOUWT 21 BATTERIJ-ELEKTRISCHE TRAMBUSSEN VOOR MALMO

Van Hool, onafhankelijke producent van bussen, touringcars en industriële voertuigen, heeft een contract afgesloten met Nobina, de grootste personenvervoermaatschappij in Scandinavië, voor de levering van 21 batterij-elektrische dubbelgelede (24 meter) trambussen van het type Exqui City. Deze trambussen zullen vanaf midden 2022 in Malmö (Zweden) ingezet worden voor het openbaar personenvervoer. De voertuigen zijn van het type ‘plug-in’ en zullen elektrisch opgeladen worden in het depot van Nobina in Malmö.

CEO Filip Van Hool: ‘Deze bestelling bevestigt het vertrouwen dat Nobina heeft in Van Hool. Dit is een nieuwe, belangrijke referentie voor Van Hool en vormt het onmiskenbare bewijs van de technologische kracht van het bedrijf. Van Hool zet vol in op 100% zero emissie toepassingen in haar bus-gamma. We zijn er van overtuigd dat de verschillende 100% zero-emissie oplossingen die we aanbieden: batterij-elektrisch, waterstof en trolley, afhankelijk van de plaatselijke toepassing, een antwoord kunnen geven op de vergroening van de bus-vloten waar de openbare vervoersmaatschappijen wereldwijd mee bezig zijn. Als Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen en touringcars, met klanten over de ganse wereld, hebben we tot op heden ruim 1.200 elektrisch aangedreven voertuigen afgeleverd. De sterkte van Van Hool bestaat erin dat we zeer veel ervaring hebben opgebouwd in verschillende complexe types van elektrisch aangedreven voertuigen, tot en met 100% batterij elektrische voertuigen, en met de daarbij horende infrastructuur’. 

Jens Rasten, Fleet Manager van de Nobina Group: ‘We zijn trots dat we samen met Skaneftrafiken en Van Hool op de ingeslagen weg kunnen doorgaan door de volgende generatie volledig elektrische, emissievrije trambussen van 24 meter als eerste in hun soort in Scandinavië te kunnen introduceren. Daarmee dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van een moderne, veilige en duurzame oplossing voor het openbaar vervoer in Malmö’. De Exqui.City combineert de flexibiliteit van een bus met de efficiëntie van een tram. De trambussen hebben een duidelijk futuristisch design en een hoog niveau van comfort met airconditioning, een laag geluidsniveau en zachte verlichting. De toegankelijkheid is optimaal met een lage instap en een vlotte toegang dankzij de vier dubbele deuren. Van Hool biedt met de Exqui.City – te verkrijgen in 18 en in 24 meter versie -, een realistisch antwoord op de vraag naar veilig, milieuvriendelijk, efficiënt en kostprijsgunstig stedelijk openbaar vervoer. Reeds meer dan 300 trambussen rijden in 17 steden voornamelijk in Europa, maar ook in Martinique, overzees gebied van Frankrijk.

Tekst: DéBé

Foto: Van Hool

Begindatum: 
woensdag, 19 januari, 2022
Einddatum: 
woensdag, 19 januari, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK