UNIZO BEKROONT KMO’S VAN HET JAAR

Op initiatief van Unizo provincie Antwerpen had in het Hof van Beatrijs de uitreiking van de trofee KMO en Beloftevolle KMO van het jaar 2021 plaats. De onderscheiding werd toegekend aan PFL uit Beerse, actief in de evenementenbranche (KMO van het jaar) en aan GS Technology uit Essen, Additive Manufacturing (AM) en 3 D-printing bedrijf (Beloftevolle KMO).

Directeur Carl Van Dyck mocht tal van genodigden verwelkomen w.o. de Lierse burgemeester Frank Boogaerts en een delegatie van het schepencollege. Hij feliciteerde de Lierse afdeling die onlangs het honderdjarig bestaan vierde. Als gastspreker hield Geert Noels een opgemerkte uiteenzetting op basis van zijn boek ‘Gigantisme’. Hij onderstreepte het belang van het ondernemerschap, van innovatie en van leefbare steden en hield een pleidooi voor minder overheidsinmenging. Covid-19 heeft nogmaals de kwetsbaarheid van het financieel systeem aangetoond. Er moet plaats zijn voor kleine ondernemingen, gezonde concurrentie en een duurzame toekomst. Gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche benadrukte het belang van de KMO’s en van de ondernemer. De ondernemers zorgen via vernieuwing voor een gezonde economie, groei en welvaart. Nergens in Europa is het aandeel van de KMO’s in de welvaart zo groot als in België. 

Voor de trofee Belofte van het Jaar, waren de 3 finalisten: GS Technology, J. Verrijckt en Mobaut. Op basis van de criteria innovatie, ondernemingszin, marketing, communicatie, personeels- en financieel beleid, werd GS Technology door de jury tot laureaat uitgeroepen. GS Technology is minder dan 5 jaar actief, maar beschikt vandaag over 20 industriële 3 D-printers. Onlangs werd onder leiding van CEO Gianni Scoponi de doorbraak met toepassingen in de medische sector gerealiseerd. Voor de trofee Ondernemer van het Jaar werden de 3 finalisten - Juvah, PFL en SD Schrijnwerkerij en Interieurbouw – op het podium geroepen. De laureaat PFL uit Beerse – actief in de evenementenbranche – kreeg het voorbije anderhalf jaar zware klappen te verwerken. Toch bleef zaakvoerder Dominique De Gruyter als toonbeeld van veerkracht verder investeren. PFL heeft vestigingen in o.m. Barcelona en Milaan. 

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters & Mon Rottiers

Begindatum: 
zaterdag, 16 oktober, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 16 oktober, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK