TWEEDE EDITIE VAN BRONZEN WOENSDAGEN

Op initiatief van de stad, de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en het Liers Beiaardgenootschap heeft op woensdagavond tijdens de zomermaanden juli en augustus de 2de editie van de Bronzen Woensdagen plaats. Gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland zullen tussen 20 en 21 uur de beiaard van de Sint-Gummarustoren bespelen.

Een ideale luisterplaats wordt voorzien in de tuin van de Colibrant aan de Deensestraat. Bij regenweer staan de leeszaal en de salons van de Colibrant ter beschikking. De toegang is gratis. Leden van het Beiaardgenootschap worden getrakteerd op een welkomstglas. Tijdens en na het concert kunnen de aanwezigen genieten van gratis hapjes. Een drankje is te koop aan de toog. Sinds enkele jaren zorgt het Liers Beiaardgezelschap voor live-beelden van de concerterende beiaardier op ene groot scherm.

Het programma voor dit seizoen luidt als volgt: 2 juli: Tom Van Peer, beiaardier van Lokeren en Mechelen; 9 juli: Koen Van Assche, beiaardier van Lier, Turnhout, Herentals en Antwerpen; 16 juli: Geert d’Hollander, beiaardier in Lake Wales Florida; 23 juli: Monika Kazmierczak, beiaardier van Gdansk; 30 juli: Koen Van Assche en het Percussietrio Pulse; 6 augustus: Boudewijn Zwart, beiaardier van Amsterdam, Dordrecht en Gouda; 13 augustus: Carl Van Eyndhoven, beiaardier van Mol en Tilburg, 20 augustus: Geert d’Hollander en 27 augustus: Koen Van Assche.

Als proloog op de Bronzen Woensdagen ontvangt Lier op 1 juli de 200 deelnemers aan het 2de Wereld Beiaardcongres. In het kader hiervan wordt op de Grote Markt geconcerteerd om 14.30 uur (samenspel mobiele beiaard en folk), 15 uur (mobiele beiaard en tape) en 15.30 uur (mobiele beiaard en dj). Deze concerten kunnen gratis bijgewoond worden. Om 20 uur volgt in cultuurcentrum de Mol een samenspelconcert van mobiele beiaard, harp, dwarsfluit en strijkorkest. Tickets kosten 10 euro en 5 euro voor leden van het Beiaardgenootschap.

Begindatum: 
dinsdag, 1 juli, 2014
Einddatum: 
woensdag, 27 augustus, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK