TRIO ALBA TE GAST BIJ PRO MUSICA LIER

Zondag 7 december heeft het derde concert in de reeks van Pro Musica Lier plaats. Om 11 uur wordt in cultuurcentrum Vredeberg opgetreden door het Trio Alba. Op het programma staat muziek van Beethoven en Schumann.

Het Trio Alba werd opgericht in 2008 door de Duitse violiste Livia Sellin, de Oostenrijks-Italiaanse cellist Philiipp Comploi en de Chines pianiste Chengcheng Zhao. Ze leerden elkaar kennen aan de prestigieuze muziekuniversiteit van Graz. Geen jaar later speelde het ensemble al in Peking en Shangai. Sindsdien wordt het uitgenodigd voor vooraanstaande festivals en kamermuziekseries in Italië, Oostenrijk en Zuid-Amerika.

Het Trio Alba was zelfs al te gast op het Lockenhaus Kammermusikfest van Gidon Kremer en in de meest gerenommeerde zaal van Oostenrijk, het Musikverein Steiermark. De musici van het Trio Alba wonnen belangrijke internationale muziekprijzen en hebben een platencontract bij een absoluut toplabel, Musikproduktion Dabringhaus und Grimm. Hier verscheen recent de eerste CD met trio’s van Mendelssohn.

Tickets kosten 15 euro, 12 euro voor leden en 8 euro voor jongeren tot 12 jaar. Reserveren kan via 0477-57 53 95 of via info@promusicalier.be.  Bij voldoende belangstelling worden de kinderen tijdens het concert opgevangen in het Huis van Oscar. Na het concert kan tijdens het aperitief contact gezocht worden met de muzikanten.

Foto's: Pro Musica

Begindatum: 
zondag, 7 december, 2014
Einddatum: 
zondag, 7 december, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK