TRAGE WEGEN IN KONINGSHOOIKT KRIJGEN EEN NAAM

Tijdens het weekend van de Trage Wegen werden in Lier en Koningshooikt leuke herfstwandelingen georganiseerd. In Lier werd via het retentiebekken van Plaslaar van de Linterheide naar de Kloosterheide gewandeld. In Koningshooikt vertrokken aan Domus Silva twee geleide wandelingen. Ze werden afgesloten met een gezellige picknick.

Tijdens deze picknick werden de naamvoorstellen voor Trage Wegen besproken, die na een oproep werden ingediend en na een selectie door de werkgroep werden weerhouden. De lijst wordt nu aan het schepencollege gestuurd in de hoop dat hij wordt goedgekeurd en de overeenstemmende paden kunnen voorzien worden van  een naambordje. Eerder was dit reeds het geval voor het Pikkelpad, het Kerkepad, het Vlinderpad en Voetweg 49.

Acht voorstellen  werden weerhouden. (1) De WIP is het pad door het speelveld De Tarwe, tussen de Boekweit- en de Tarwelaan. De wip verwijst naar het speeltuig en naar het feit dat je ‘in een wip’ lans het pad bent. (2) Het MOLENVELDPAD,  het pad tussen de Rogge- en de Tarwelaan. Het gebied van de verkaveling werd voorheen ‘Molenveld’ genoemd. Langs de Sander De Vosstraat stond een windmolen. (3) VOETWEG 5, aan het Tallaart en  de Haagstraat, langs de loop van de Haagbeek. Naar analogie met Voetweg 49. (4) STROPERSWEG, tussen de Sander De Vosstraat en de schapenweide van de Jutse Plassen. In het verleden werden hier drieste stropersactiviteiten genoteerd.

 (5) WITTE RELENSPAD, deel van de GR-route langs de zuidelijke bosrand van de Brede Zijp. De bende van de Witte Relens hield zich hier schuil in de bossen. (6) DRIJPIKKEL,  voor het pad ten zuiden van het bos ANB aan het fort van Lier tot de N10 ter hoogte van de woning van de familie Hellemans. (7) NESTJE VAN DEN BULCKPAD, het pad tussen de Beukheuvel en de Donderheide. Nestje Van den Bulck woonde langs deze weg en was gekend als fanatieke wereldfietser. (8) WIELEWAALDREEF, de zijdreef van de Bossen richting Juffrouwenbos. Verwijst naar Natuurpunt – de Wielewaal.

Foto: Trage wegen

Begindatum: 
dinsdag, 20 oktober, 2015
Einddatum: 
dinsdag, 20 oktober, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK