TOPREGISSEUR BEZOEKT KINOCLUB KALLIOPEE

Verleden week kreeg kinoclub Kalliopee het bezoek van regisseur Fien Troch en haar man Nico Leunen. In ciné Variétés werd haar film ‘Home’ vertoond, waarmee ze de prijs voor de beste regie op het filmfestival van Venetië won, evenals de Port of Ghent en de Canvas Publieksprijs op het jongste filmfestival in Gent.

Fien Troch en filmmonteur Nico Leunen namen na de vertoning ruim de tijd om de vragen van het talrijk opgekomen Kalliopee-publiek te beantwoorden.  Nico Leunen benadrukte dat het geen toeval was dat Fien Troch de prijs voor de beste regie in Venetië in de wacht sleepte, ondanks haar bescheidenheid en de vanzelfsprekendheid van haar regiewerk. Bovendien verwees hij naar de knappe acteerprestaties van de jonge, niet-professionele hoofdrolspelers. Voor Fien Troch zelf primeert de zelfstandigheid en de vrijheid die ze in haar producties aan de dag kan leggen. Ondanks de lovende kritieken is een carrière in de Verenigde Staten voorlopig niet aan de orde.

Kinoclub Kalliopee heeft nog drie clubvoorstellingen op het programma staan: ‘Moonlight’ op 9 maart, ‘Jackie’ op 16 maart en ‘Manchester by the sea’ op 23 maart. Met het jaarlijkse Mooov-filmfestival wordt het filmseizoen einde april afgesloten.

Foto: Kalliopee 

Begindatum: 
zaterdag, 25 februari, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 25 februari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK