TOERISTISCHE WANDELINGEN IN LIER

De stad Lier vormt het ideale decor voor een toeristische ontdekkingstocht aan een rustig wandeltempo. Voor de individuele toerist is een gratis wandelapp beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. De OJOO-app kan gedownload worden in App Store of Google Play op smartphone of tablet. De digitale wandeling bestrijkt een parcours van 5 kilometer en doet 25 bezienswaardigheden aan. Sinds de lancering einde maart , werd de app al 471 maal gedownload: 357 maal in het Nederlands, 75 in het Engels, 27 in het Frans en 12 in het Duits.

Belangstellende kunnen op zondag deelnemen aan begeleide themawandelingen voor de individuele toerist onder leiding van een stadsgids. Drie wandleingen zijn mogelijk: (1) ‘Lier doorheen de eeuwen’, (2) ‘Kleine stad in de gro(o)te oorlog’ en (3) in dit Sint-Gummarisjaar: ‘De smaken van Gummatrus’, waarbij historische informatie gevcombineerd wordt met het proeven van Sint-Gummaruskaas en Sint-Gummarusbier. De wandelingen vertrekken en eindigen telkens aan het infokantoor van Toerisme Lier en duren 2 uur.

De eerste wandeling (6 euro en 5 euro in voorverkoop) staat op zondag 12 juli, 9 augustus en 6 september op het programma. De tweede wandeling (6 euro en 5 euro in voorverkoop) wordt aangeboden op zondag 26 juli, 23 augustus en 20 september. Deelnemen aan de derde wandeling  (10 euro en 9 euro in voorverkoop) kan op zondag 19 juli en 16 augustus.

Voor de tweede maal in vijf jaar organiseert de Gezinssportfederatie de jaarlijkse wandel- en fietsrally in Lier. Tot 31 oktober kan deelgenomen worden aan deze nieuwe fotozoektocht in de Lierse binnenstad, die wordt beschreven in een handige brochure met stadsplan. Voor de kinderen werd een juniorrally uitgestippeld. Toerisme Lier schenkt maandelijks leuke prijzen zoals tickets voor de Cycling Dinner, zondagswandleingen, picknickmanden, kinderpuzzels en streekproducten. De start en het eindpunt zijn eveneens voorzien aan Toerisme Lier. De inschrijvingsprijs bedraagt 3 euro. Deelnemen aan de juniorrally kan gratis.

Begindatum: 
vrijdag, 3 juli, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 31 oktober, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK