TOERISTISCHE SAMENWERKING TUSSEN LIER EN BOECHOUT

De gemeenten Lier en Boechout ondertekenden een intentieverklaring met het oog op een nauwere samenwerking op het vlak van toeristische projecten. Toeristen bezoeken immers vaak niet één gemeente, maar verkennen graag de ruimere omgeving.

De voorbije maanden werden de mogelijkheden afgetoetst om het wederzijdse toeristische aanbod aan elkaar te koppelen en nieuwe opportuniteiten te zoeken. Volgens schepen Rik Verwaest hebben Lier en Boechout elkaar veel te bieden. Lier heeft een breed hotelaanbod en een goed uitgebouwde toeristische dienst. Boechout beschikt dan weer over een rijk erfgoed en lokt ruim 100.000 bezoekers naar het Sfinks Mixed Festival. Volgens schepen Els Augustinus van Boechout liggen beide gemeenten slechts op een boogscheut van elkaar.

Stadsgidsen van Lier kunnen begeleide wandelingen in Boechout verzorgen. Tussen beide gemeenten kunnen wandel- en fietstochten gepland worden. Een bezoek aan de Stenen Molen kan opgenomen worden in het toeristische aanbod van VisitLier. Samenwerking is verder mogelijk rond het Food&Musicfestival ‘Konfijt’. Samen kunnen wederzijdse streekproducten, hotels, B&B’s en horecazaken gepromoot worden. Belangstellenden kunnen een sportstage volgen in het nieuwe a‘Sneppenbos’, genieten van de zomerse festivalsfeer zowel op Sfinks Mundial Latino in Lier als op Sfinks Mixed in Boechout. In Lier kunnen jongeren overnachten in het jeugdhostel ‘Bed Muzet’.

Begindatum: 
donderdag, 16 maart, 2017
Einddatum: 
donderdag, 16 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK