TOERISTISCHE PERS VERGADERT IN EN BEZOEKT LIER

Zo’n 25 leden van de ‘Belgian Federation of Tourist Press’ (BFTP) hielden hun jongste algemene vergadering in Lier. Ze genoten gastvrijheid in het Zimmermuseum, maakten een boottocht op de Binnenete en namen deel aan de Zimmerwandeling.

De ‘Belgian Federation of Tourist Press’ werd opgericht in 1991 en groepeert journalisten, schrijvers, fotografen, cineasten, docenten en gidsen met betrekking tot de brede sector van het toerisme. De federatie organiseert bezoeken aan toeristische beurzen, studiereizen en voordrachtavonden. De deelnemers werden in Lier ontvangen in café ‘De Zimmer’, ondergebracht in het voormalige Schippershuis, verwelkomd door voorzitter Patrick d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité, en begroet bij een tas koffie en een Liers Vlaaike. Aansluitend volgde de algemene vergadering in de grote zaal van het Zimmermuseum, terwijl de partners een bezoek brachten aan het ‘Atelier van Felix’, om kennis te maken met het Lierse kant-, borduur- en parelwerk. Na een verfrissende boottocht aan boord van een platbodem van de Koninklijke Moedige Bootvissers , werd de lunch genomen in het Hof van Aragon.

Peter Mutert gidste de deelnemers tijdens de Zimmerwandeling langs enkele plekken die te maken hebben met het leven en werk van meester Louis Zimmer. Een boeiende dag werd afgesloten met een receptie. Burgemeester Rik Verwaest verwees er naar het rijke verleden van de stad en naar Felix Timmermans die Lier beschreef als ‘het paradijs op aarde’. Patrick d’Haens legde de nadruk op het honderdjarig bestaan van de Zimmertoren, dat in 2030 op passende wijze zal gevierd worden. Didier Van Houts, voorzitter van BFTP, herinnerde aan het studiebezoek aan Lier in 2014. Lier beschreef hij ‘als een mooie, kleine stad, met interessante musea, veel groen en een gevarieerd toeristisch aanbod’. Hij dankte iedereen die betrokken was bij de organisatie van de dag: Patrick d’Haens en de leden van het Zimmertorencomité, Maurits De Smedt, voorzitter van de Koninklijke Moedige Bootvissers, Paul Boënne, Visit Lier en Dominique Verbeeck van Thomas More Hogeschool. De studenten Caithijn De Roos en Lisa Janssens brachten nog een poëtische ode aan Lier.

Tekst DéBé

Fot  Luc Peeters

Begindatum: 
dinsdag, 25 april, 2023
Einddatum: 
dinsdag, 25 april, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK