TOERISTISCH LIER WACHT EEN BOEIEND JAAR

In de lokalen van het Liers Centrum voor Textiele Kunsten werd het nieuwe toeristische seizoen geopend. In de kapel van het voormalige godshuis van St.-Barbara en Beatrix houden de leden van het centrum een prachtige tentoonstelling. Schepen van toerisme Rik Verwaest verwees naar de rijke toeristische traditie van  de Netestad, die geregeld om nieuwe initiatieven vraagt.

De Lierse kantbewerking is een belangrijk onderdeel van het plaatselijk cultureel erfgoed. Vroeger was het een bijkomende bron van inkomsten voor de vele thuiswerksters. Vandaag is het uitgegroeid tot een kunstambacht. Om de Lierse kant als volwaardig toeristisch product te promoten, volgen binnenkort enkele opmerkelijke initiatieven.

2017 wordt op toeristisch vlak weer een belangrijk jaar. Na de verbouwingen verhuist het informatiekantoor toerisme opnieuw naar het stadhuis. Van begin juni tot midden oktober wordt Lier overspoeld door de duizenden deelnemers aan de zomerzoektocht van het Davidsfonds. In het kader van de Cycling Dinner werd een nieuwe route richting Oelegem ontwikkeld. ‘Fietsen tussen bloesems en fruit’ is de naam van een nieuwe fietslus. Met het oog op een actieve toeristische beleving wordt aan initiatieven zoals de City Golf en het Supsurfen, de Bubble Soccer, Arrow Tag, Giant Pool en Virtual Reality toegevoegd. De stadsgidsen pakken verder uit met zondags- en themawandelingen, de Koninklijke Moedige Bootvissers varen naar goede gewoonte de Binnennete af en Toerisme Pastoraal organiseert rondleidingen in de Sint-Gummaruskerk. Tenslotte wordt op toeristisch gebied samengewerkt met buurgemeente Boechout.

Tekst: DéBé

Foto's: RM 

Begindatum: 
maandag, 3 april, 2017
Einddatum: 
maandag, 3 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK