TOERISTISCH BEZOEK AAN DE HAND VAN QR-CODES

Visit Lier gaat duidelijk met de tijd mee. Zo kunnen toeristen aan de hand van QR-codes op eigen houtje zowel de Spaanse wandeling als de Scandinavië-toer maken. Bovendien is het mogelijk om 360° beelden op te roepen van de Sint-Gummaruskerk en de Sint-Margarethakerk.

Wat de Spaanse wandeling betreft zijn op zes plaatsen in de stad gedenkplaten aangebracht die verwijzen naar de Spaanse periode in Lier. Deze zijn: de Sint-Jacobskapel, de Sint-Gummaruskerk, het Hof van Mechelen, de Aragonbrug, het Hof van Aragon en de Spaanse Poort. De herinneringsplaten bevatten QR-codes, waarmee informatie beschikbaar is in vijf talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. In 2019 werden deze QR-codes 144 maal gescand.

Dezelfde mogelijkheid bestaat voor de Scandinavië-toer, die de focus legt op de verbondenheid van Lier met Scandinavië. De zeven gedenkplaten bevinden zich aan de Sint-Pieterskapel, het Hof van Denemarken, de Deensestraat, het Kolveniershuis en De Valk op de Grote Markt, de Sint-Gummarusstraat en het woonhuis van Felix Timmermans in De Heyderstraat. De bijhorende QR-codes werden in 2019 214 maal gescand.

Wie vanop afstand wil binnenkijken in de Sint-Gummaruskerk en de Sint-Margarethakerk kan via QR-code 360° beelden opvragen. Aan de kerkdeuren en het klokkenmonument in de tuin van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, bevinden zich ‘messing’ plaatjes. De QR-code is ook beschikbaar via de website van Visit Lier. In 2019 werd de code 636 maal gescand, hoofdzakelijk door belangstellenden uit eigen land, maar ook uit de VSA, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
maandag, 23 maart, 2020
Einddatum: 
maandag, 23 maart, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK