TOERISME LIER KLAAR VOOR NIEUWE SEIZOEN

Toerisme Lier is, klaar voor het nieuwe seizoen en lanceert drie nieuwe initiatieven. Zo kunnen toeristen een picknickmand vol lekkere streekproducten bestellen, kunnen ze via de digitale wandeling ‘Lier, stad aan de Nete’ de stad op eigen tempo verkennen en wordt de succesvolle Cycling Dinner verrijkt met ene nieuwe route.

Vanaf 1 april en tot 30 september kunnen wandelaars en fietsers via pciknick@lier.be een rijk gevulde picknickmand bestellen bij Toerisme Lier. Mand 1 kost 7,50 euro per persoon en bevat 2 belegde broodjes, 1koffiekoek, 1 flesje artisanaal fruitsap en 2 Lierse Vlaaikens. Mand 2 kost 10 euro per persoon en bevat naast het basispakket 1 Sint-Gummaruskoek en 1 stuk fruit. Voor 16 euro per persoon kan mand 3 besteld worden. Aan het veredeld pakket 2 wordt nog 1 spie Sint-Gummaruskaas en 1 flesje rode wijn toegevoegd.

Picknickmanden worden minstens 2 werkdagen vooraf gereserveerd bij Toerisme Lier. Dit is mogelijk in de week van 9 tot 16.30 uur; op zaterdag, zondag en feestdagen van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. De manden worden voor 16 uur terugbezorgd bij Toerisme Lier en na 16 uur in het koffiehuisje van de speeltuin in het stadspark aan de Netelaan. Picknickmanden worden niet bedeeld op maandag en dinsdag. Bij een picknickmand horen een waterdicht picknickdeken, servetten, bekers en bestek. In het kader van de campagne van Toerisme Vlaanderen voor vakantieparticipatie, worden in samenwerking met het sociaal restaurant Kome Nete ook budgetvriendelijke picknickmanden aangeboden voor mensen met een beperkt inkomen.

De mand ‘Lier voor iedereen’ kost tijdens de week 2 euro per persoon en bevat 1 belegd broodje, 1 slaatje, 1 stuk fruit of fruitsla en 1 flesje water. Tijdens het weekend wordt 5 euro betaald boor 2 belegde broodjes, 1 koffiekoek, 1 flesje water en 2 Lierse Vlaaikens. Reserveren kan via www.vakantieparticipatie.be. Betalen gebeurt bij afhaling in het infokantoor van Toerisme Lier. Onder het motto ‘Liet voor iedereen’ wordt ook een leuk en betaalbaar dagprogramma op maat samengesteld.

Aanbevolen picknickplekken zijn de speeltuin van het stadspark, het grasperk aan het beeld van Pallieter, de omgeving van de moestuintjes aan het einde van de Begijnhofstraat, het grasveld aan de Frederik Peltzerstraat, het Hof van Ringen in het Pallieterland, de vijver van de Anderstad en de evenementenweide aan de Netelaan 4.

Met de digitale wandeling ‘Lier, stad aan de Nete’ kan de toerist Lier ontdekken op eigen tempo. De gratis app kan gedownload worden via de Itunes Store of de Google Play Store en dit in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits). Het parcours is 5 kilometer lang en leidt de toerist langs verschillende bezienswaardigheden. Er zijn al 25 steden en gemeenten in Belgie waar men een parcour heeft uitgestippeld.

Voor de zesde editie van de Cycling Dinner – de succesvolle combinatie van culinair genieten en ontspannen fietsen – werd een nieuw parcours richting Boechout en Kontich uitgestippeld. Het is 57 kilometer lang en voert de deelnemers via de fietsostrade naar twee forten van de Brialmontgordel en via het Netekanaal terug naar Lier. De route kan van 3 april tot 27 september gereden worden op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen, maar niet als de feestdag op een maandag of dinsdag valt en niet op 15 augustus. In Lier wordt het ontbijt genomen in Het Moment of ’t Belfort. In Boechout 

Begindatum: 
maandag, 23 maart, 2015
Einddatum: 
maandag, 23 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK