TOEKOMSTIG CONGRESCENTRUM WORDT TIJDELIJK KOFFIEBRANDERIJ

Paul Van den Broeck en Liesbeth Schwartz, voormalige zaakvoerders van HTMS NV – producent van Hoog Technologische Metalen Dichtingen met toepassingen in extreme omstandigheden -, hebben zoals algemeen bekend eerder de gebouwen van de vroegere stadskantoren aan de Grote Markt aangekocht. Het is de bedoeling deze uniek gelegen gebouwen om te vormen tot Cowork-, Congres- en Meeting-Concept ‘Constant’, dat operationeel zal zijn in het voorjaar 2022. Nu het pand na de verhuis van CVO Crescendo leeg staat, wordt in ‘de Roode Flesch’ van 1 juli tot 30 september 2020 tijdelijk opnieuw aangeknoopt met de jarenlange traditie van de koffiebranderij van de familie Van Ouytsel.

FAMILIETRADITIE VAN KOFFIEBRANDERS

Het gebouw heeft een rijk verleden. De familie Van Ouytsel zorgde er decennialang voor dat de geur van vers gebrande koffie zich verspreidde over de Grote Markt. ‘De Roode Flesch’ is het geboortehuis van Bob Van Ouytsel, die heel wat boeiende familieverhalen kan oprakelen. Vandaag wordt de familietraditie verder gezet door Judith Van Ouytsel en haar zoon Yunus Kaya, in het gelijknamige koffiehuisje in de Rechtestraat. In afwachting van de restauratie van het pand (de restauratie van de voorgevel is voorzien omstreeks einde september), hebben de nieuwe eigenaars als rasechte Lierenaars veel bewondering voor het verleden van hun stad. Ze hebben dan ook voorgesteld om de aloude familietraditie hier tijdelijk te laten herleven. Yunus Kaya zal voor eigen gebruik in de vertrouwde omgeving opnieuw koffie branden, waarbij de koffiebonen worden geïmporteerd uit verschillende continenten zoals Brazilië, Costa Rica, Colombia, Ethiopië, Papoea, Java en Mexico.

CONGRES- EN COWORKLOCATIE ‘CONSTANT’

Paul Van den Broeck en Liesbeth Schwartz bouwden met hun voormalig bedrijf HTMS NV wereldwijd een professioneel netwerk uit op moeilijk bewandelbare paden en niche markten. De activiteiten bestrijken de sector van de lucht- en de ruimtevaart, off-shore, de olie- en gasindustrie, kernfusie-projecten e.d.m. Ze namen deel aan economische missies  in het buitenland en ontvingen meerdere onderscheidingen. Internationalisering en respect voor culturen vormen nog steeds de motor van hun succesvolle carrière op wereldniveau. Paul stamt uit een ondernemersnest en genoot een financiële opleiding. Liesbeth stamt uit een ingenieursfamilie. Deze uitzonderlijke mix van economie, wetenschap en gastvrijheid, is de ideale kruisbestuiving voor hun toekomstplannen. Het historische pand aan de Grote Markt wordt onder de naam ‘Constant’ omgebouwd tot een congres- en cowork-locatie. ‘Constant’ is de naam van de grootvader van Paul, die als Constant Van Veldhoven een bekende Antwerpse feestaannemer was. Hun ervaring en bedrijfsexpertise zullen ze graag delen met hun gasten en met andere ondernemers die internationaal willen doorbreken. Aan het concept van ‘Constant’ wordt momenteel volop gewerkt. De opening is voorzien in het voorjaar 2022.

Tekst: DéBé

Foto: Hugo Broes

Begindatum: 
dinsdag, 30 juni, 2020
Einddatum: 
dinsdag, 30 juni, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK