TIJDELIJKE OPNAMESTOP EN UITSTEL NIET-DRINGENDE ZORG IN H.-HARTZIEKENHUIS

Het H.-Hartziekenhuis Lier heeft beslist om een tijdelijke opnamestop in te voeren en alle niet-dringende zorg tijdelijk uit te stellen. Alle medewerkers worden preventief gescreend op het coronavirus. Deze maatregelen kwamen er naar aanleiding van het toenemend aantal patiënten en zorgmedewerkers met een coronabesmetting.

Ondanks alle preventieve maatregelen die het ziekenhuis reeds nam om de verspreiding van het coronavirus te beperken, werd toch een stijging van het aantal patiënten en personeelsleden met een besmetting door het coronavirus gedetecteerd. Om hun veiligheid optimaal te kunnen garanderen, besliste de crisiscel van het ziekenhuis, in samenspraak en met ondersteuning van de federale gezondheidsinspectie, om met onmiddellijke ingang en tot nader order een opnamestop in te lassen voor het hele ziekenhuis en ook alle niet-dringende zorg tijdelijk uit te stellen. De spoedgevallendienst blijft geopend en de nodige afspraken voor eventuele transferts naar andere ziekenhuizen binnen het Briant ziekenhuisnetwerk zijn gemaakt.

In samenwerking met het UZA, onder leiding van prof. Hans, voorziet het ziekenhuis dit weekend ook een COVID-screening van het hele personeelsbestand en van alle patiënten die momenteel in het ziekenhuis verblijven. ‘Door deze drastische maatregelen in te voeren verkrijgen we op zeer korte termijn een accuraat beeld van de besmettingen en kunnen we op een veilige en efficiënte manier verdere zorg organiseren’, aldus algemeen directeur Stefaan Vansteenkiste. ‘Uiteraard blijven we waakzaam en staan we paraat om snel bij te sturen waar nodig’. Het ziekenhuis contacteert patiënten indien hun geplande activiteit niet kan doorgaan. Patiënten hoeven zelf niet te bellen, zodat de telefoonlijnen vrij blijven voor andere dringende oproepen.

Tekst: DéBé

Foto: ROM

Begindatum: 
zaterdag, 9 januari, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 9 januari, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK