TENTOONSTELLING SONNIE MERELOWITZ IN HET VLEESHUIS

Tot en met zondag 29 november worden in het Vleeshuis kunstwerken geëxposeerd van Sonnie Merelowitz. Ze toont er voornamelijk schilderijen en beelden. Blikvanger vormt een bronzen beeld van pallieter, dat aan de stad wordt geschonken. Van het beeld worden kleinere replica’s gemaakt die verkocht worden ten voordele van de strijd tegen kanker. De tentoonstelling kan elke dag van 14 tot 18 uur bezocht worden.

Sonnie Merelowitz – artiestennaam Sounionarte – werd op 4 september 1965 in Limburg geboren. Ze werd opgevoed door haar grootouders, die begrafenisondernemers waren. Als verlegen meisje kon ze haar creativiteit uiten via het schikken van bloemen. Na een ongeval herstelde ze in Berlijn bij Duits-Joodse familieleden, die erg geleden hebben tijdens de oorlog. Sonnie studeerde kunst, psychologie en stervensbegeleiding. Vandaar haar drang om droeve gebeurtenissen via haar kunstwerken zo verzacht mogelijk te laten beleven. Ze maakt vooral gepersonaliseerde schilderijen en sculpturen voor particulieren, organisaties en bedrijven. In vele gevallen doet ze dit gratis en gaat de opbrengst naar organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker.

Al tweemaal heeft ze deze strijd zelf overwonnen. ‘In juli 2014 heeft ze Limburg verlaten om zich in Lier aan de Grote Markt 40 te vestigen. De kunstgalerij ‘Pièce Unique’ vormt hier haar thuis’, aldus burgemeester Frank Boogaerts die de tentoonstelling opende. ‘Na het lezen van Pallieter van Felix Timmermans raakte ze in de ban van de stad, waar je volgens haar de geschiedenis en de nostalgie kunt inademen’. De schenking van het bronzen beeld van Pallieter werd in dank aanvaard. De stad kijkt nu uit naar een geschikte inplantingsplaats. Sounionarte exposeerde reeds in o.m. Antwerpen, Gent en Hasselt. Tijdens de maand december is haar werk te bewonderen boven ‘Het Moment’ aan de Grote Markt, de zaterdag en de zondag van 14 tot 18 uur. 

Begindatum: 
zaterdag, 21 november, 2015
Einddatum: 
zondag, 29 november, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK