TENTOONSTELLING EN KUNSTVEILING IN H.-HARTZIEKENHUIS

Vrijdag 24 maart opent om 20 uur in het H.-Hartziekenhuis de tentoonstelling ‘Made in Lier’ met kunstwerken van beeldende kunstenaars die aangesloten zijn bij de Vrienden van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten. Vrijdag 21 april worden de kunstwerken om 20 uur geveild voor enkele goede doelen. In de tussentijd is de tentoonstelling vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van het ziekenhuis.

Algemeen directeur dr. An De Cuyper: We zijn volop bezig ons ziekenhuis te renoveren, zo ook de centrale inkomhal. Het is de ideale gelegenheid om kunst in huis te halen. Bovendien waren de gangen richting materniteit en pediatrie ook aan opfrissing toe. Het aangename wordt dus aan het nuttige gekoppeld. Lokale kunstenaars krijgen zodoende de gelegenheid en de ruimte om hun werk aan het publiek te tonen’.

Als voorzitter van de Vrienden van de Academie is Paul Breesch blij met deze samenwerking. ‘We zijn altijd op zoek naar geschikte locaties om de werken van onze leden te kunnen tentoonstellen. Dat we nu zoveel ruimte ter beschikking krijgen van het ziekenhuis is zonder meer fantastisch’.

Alle disciplines die aan de academie gedoceerd worden, komen aanbod. Naast schilderijen en tekeningen worden ook aquarellen, beeldhouwwerken en keramiek geëxposeerd. Een deel van de werken wordt op vrijdag 21 april geveild. De opbrengst gaat naar de goede doelen het Berrefonds en het kinderpsychologiefonds van het ziekenhuis. Goede doelen die het ziekenhuis nauw aan het hart liggen.

Tekst: Herman De Belder

Foto: Mon Rottiers

Begindatum: 
vrijdag, 24 maart, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 24 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK