TEGELGIGANT STEYLAERTS HULDIGT VERNIEUWDE TOONZAAL IN

Tegelgigant Steylaerts heeft zonet de volledig gerenoveerde toonzaal aan de Markt 43 in Berlaar ingehuldigd. Volgens de dynamische zaakvoerders Patrick en Peter Steylaerts betreft het hier een investering van ruim een half miljoen euro. ‘Deze investering was noodzakelijk om de voorsprong op de andere belangrijke spelers op de markt te behouden en zelfs te vergroten’. Eerder dit jaar werd al een bijkomend logistiek gebouw aangekocht om het hoofd te kunnen blijven bieden aan de alsmaar stijgende volumes tegels die in Berlaar worden omgezet.

 Einde juni werden de deuren van de toonzaal in het centrum van Berlaar gesloten, om ze exact één maand later weer te openen. Het betreft hier een huzarenstukje, vooral als men er rekening mee houdt dat in feite niets overblijft van de oude toonzaal. Vorig jaar voltrok zich zowat hetzelfde scenario bij Azuleo, de andere vestiging van Steylaerts in Wijnegem. In  Berlaar werd de grotere ruimte benut om een aantal echt spectaculaire nieuwigheden te verwerken in de levensgrote presentaties.

Zo oogt het gebruik van de LED-verlichting, die overal subtiel verwerkt zit tussen en zelfs achter de tegels, bijna futuristisch. Ook het logistiek centrum dat gebouwd werd in 2008, is vijf jaar later alweer te klein geworden. Dit is niet zo verwonderlijk vermits Steylaerts voor het 26ste jaar op rij een opvallende groei  kent.

Bij het begin van het jaar werd tegenover het huidige logistiek centrum in Park Diamant, een gebouw bij aangekocht. Het betreft hier een aanwinst van ruim 2.500 vierkante meter, waarvoor momenteel grote aanpassingswerken worden voorbereid die voor een verdubbeling van de stockageruimte zullen zorgen. Deze uitbreiding betekent geen overbodige luxe, vermits Steylaerts ernaar streeft om minimum 90 procent van de gepresenteerde tegels in de showroom uit voorraad te kunnen leveren.

Tegelgigant Steylaerts telt ondertussen ruim 50 medewerkers en is nationaal de nummer 2 in zijn sector. Dank zij de snelle groei werd het bedrijf reeds 3 jaar na mekaar uitgeroepen tot Trends Gazelle voor de provincie Antwerpen in de categorie middelgrote bedrijven.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK