TAXICHEQUE VOOR PERSONEN MET VERVOERSPROBLEMEN

De stad Lier geeft personen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen hebben voortaan de mogelijkheid om taxicheques aan te kopen. Volgens schepen Annemie Goris kunnen ze met die taxicheques goedkoper gebruik maken van een Lierse taxi.

De trein of de bus nemen is voor mensen met een beperking niet altijd haalbaar. De mindermobiliteitencentrale van de stad en het OCMW van Lier zorgt al vele jaren voor het vervoer van mensen met een beperkt inkomen en een mobiliteitsbeperking. Hiervoor wordt een beroep gedaan op vrijwillige chauffeurs. Daarnaast beschikken de dienstencentra over een bus om hun  bezoekers van en naar de dienstencentra te brengen. Ondanks het bestaande aanbod blijft de vervoersarmoede in Lier een reëel probleem. Daarom kunnen inwoners van Lier sinds kort in de dienstencentra Het Schoppeke en De Waaier taxicheques aankopen. 

Er zijn drie specifieke doelgroepen die gebruik kunnen maken van de dienstencheques: alle Lierenaars die ouder zijn dan 80 jaar; Lierenaars die minstens 75 jaar zijn met een verhoogde tegemoetkoming en Lierenaars met een beperking die in het bezit zijn van een Europese gehandicaptenkaart (EDC). De taxicheques zijn strikt persoonlijk. Een taxicheque die gekocht wordt voor 2,5 euro is 5 euro waard. Per aankoop moeten minstens 6 taxicheques besteld worden. Per jaar kunnen maximaal 24 cheques aangekocht worden. Met deze cheques kan een deel van de taxirit betaald worden, die vooraf gereserveerd werd bij één van de deelnemende taxibedrijven. Wie nog vragen heeft kan contact opnemen met de dienstencentra via tel. 03-283 48 88. Meer info is beschikbaar op www.lier.be/taxicheques.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
vrijdag, 17 juni, 2022
Einddatum: 
vrijdag, 17 juni, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK