SUCCESVOL VERLOOP VAN ‘LET’S RISE TOGETHER’

‘Rise’, het ondernemerschapsevent voor jongeren dat werd georganiseerd op initiatief van jeugdhuis De Moeve, de stad Lier, Lier4Business en Jeugdig Ondernemerschap Lier, heeft een succesvol verloop gekend. De vijf inspiratieavonden in de l’Avenitsite werden bijgewoond door ruim 300 jongeren, met 50 tot 100 belangstellenden per avond.

‘Let’s Rise Together’ was bedoeld om de zin om te ondernemen en initiatief te nemen bij jongeren aan te wakkeren. De eerste sessie was bedoeld om jongeren te inspireren. Medewerking werd verleend door Mathias Teuwen, coördinator van het jong ondernemerschap van VOKA; Stijn Coenen, algemeen directeur van Thomas More; Katrin De Winter van ‘Innovation, Creativity & Entrepeneurship (‘Ice Cube’); Wendy Agyin van haarlijnproducten ‘Gold Butter’ en Ward Van Den Broeck, student internationaal ondernemen aan de Karel de Grote-hogeschool en bezieler van ‘Entrepreneur’, het bordspel om de Lierse bedrijfswereld beter te leren kennen. Sessie 2 stond in het teken van digitale marketing. Sprekers waren Oliver Op De Beeck (28), zaakvoerder van ‘Kreatix’; Roxanne en Charline Van Dyck van ‘Clubcontent’, die wezen op het belang van online marketing, storytelling en digitale boost; en een vertegenwoordiger van de stad (over de digitale paraplu en de mogelijkheden voor jonge starters) en van Unizo (de betekenis van de organisatie voor jonge starters).

 Het financiële aspect was het centrale thema van sessie 3. Robin Cuypers (28) van ‘Strever’ kwam tips & tricks geven om de prijs van een product te bepalen. Louise-Marie Van Roy gaf toelichting bij enkele on- en offline tools en een vertegenwoordiger van SBB accountants en advieskantoor belichtte de omgang met de boekhouder. Onder het motto ‘Lets’ Go’ volgde de 4de avond, met nuttige tips van Karolien Broes van ‘Haven’ bij het uitvoeren van een plan. De co-work space ‘Oboelo’ werd voorgesteld en de stad stond stil bij de incubator voor jonge ondernemers. Op de slotavond hielden Sander De Swert (’t Kafaat), Seppe Bes (Bes Tuinconcept), Max Van Hooydonck (M+Construct), Laurenz Roelants (Cur-Amare) en Louise-Marie Van Roy (Barvest) onder leiding van Steven Goegebuer een ronde tafelgesprek over de opgedane ervaringen. Robin Crauwels, finalist van ‘The Voice 2021’ en Lorenzo zorgden voor een jazzy slotakkoord.

Tekst: DéBé

Foto: De Moeve

Begindatum: 
zaterdag, 16 oktober, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 16 oktober, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK