STOET EN BUURTFEEST VOOR 105-JARIGE JULIA VAN HOOL

Julia Van Hool uit de Maasfortbaan bereikte de achtbare leeftijd van 105 jaar en dat gaf aanleiding tot een groot buurtfeest. Op initiatief van het buurtcomité Neetenbeemd trokken de buren, vergezeld van reus Wardje en de Lierse Keersters, naar haar woning. De jarige aanschouwde het gebeuren met grote voldoening.

Julia Van Hool werd geboren op 7 mei 1909 in een landbouwersgezin met 5 meisjes en 2 jongens. Tot haar 14é de ging ze naar school, waarna ze een handje toestak op de ouderlijke boerderij. In januari 1934 trad ze in het huwelijk. Twee jaar later vestigde het koppel zich in de Maasfortbaan, waar een beenhouwerij werd geopend. Na het overlijden van haar man in 1982, werd de zaak verder gezet door haar jongste zoon die tot in 1991 verder op haar medewerking mocht rekenen.

Julia Van Hool woont nog zelfstandig, kookt haar eigen potje en oogt kerngezond. Ze staat vroeg op en ze gaat op tijd naar bed. Ze heeft veel steun van haar 4 kinderen, 2 kleinkinderen en achterkleinkind. De 105-jarige mocht uiteraard ook de felicitaties van het stadsbestuur in ontvangst nemen. De volgende dagen heeft nog een feest in familiekring plaats.

Begindatum: 
woensdag, 7 mei, 2014
Einddatum: 
woensdag, 7 mei, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK