STEVIG WANDELEN MET HET ARTILLERIE BATALJON

Lier neemt al meerdere decennia het peterschap waar over het Bataljon Artillerie. Het bataljon nodigt Lierse verenigingen en inwoners uit om deel te nemen aan enkele stevige wandelevenementen zoals de Vierdaagse van de IJzer en de Mars van het Bataljon Artillerie.

De Vierdaagse van de IJzer heeft plaats van 21 tot 24 augustus . Elke dag hebben de deelnemers de keuze uit 4 afstanden: 8, 16, 24 of 32 kilometer. De omloop van 8 kilometer is vooral een familiale uitstap. De allerkleinsten kunnen in het kinderdorp met springkastelen, samen met de ouders of de grootouders genieten van een lekkere pannenkoek en een verfrissend drankje. Het vertrek is voorzien tussen 9.30 en 10.30 uur. Wie opteert voor de 16, 24 of 32 kilometer kan voluit genieten van het schitterende landschap en van de vele pittoreske plekjes die de Westhoek te bieden heeft. Het startsein wordt dagelijks gegeven tussen 8.30 en 10.30 uur. De startplaats bevindt zich de eerste dag aan de Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke en de volgende dagen in Poperinge, Diksmuide en Ieper. De inschrijvingsprijs bedraagt 5 euro per dag. O.m. de medische verzorging, een ongevallenverzekering en een aandenken zijn hier inbegrepen. Voor 100 euro genieten de deelnemers van een all-in formule. Dit is een pakket voor de vier dagen, met logement, maaltijden en transport. Logementskampen zijn voorzien in Oostduinkerke (tentenkamp en kampeerplaatsen), Diksmuide (veldbed met matras in de Boterhalle), Poperinge (in zaal Maeke Blyde naast de brandweerkazerne en een aantal kampeerplaatsen) en Ieper (tentenkamp in de kazerne). Vanuit deze plaatsen wordt bustransport verzekerd naar de startplaats en vanaf de aankomstplaats. Een bijkomende stopplaats wordt ingericht aan het monument van Albert I in Nieuwpoort. Voor niet-logés kost het transport 4 euro per dag of 11 euro voor de vier dagen. Leden van de militaire en van de lokale politie zorgen voor een veilige oversteek op gevaarlijke plaatsen.

 

De mars van het Bataljon Artillerie volgt op 17 september 2013 in  de omgeving van Brasschaat. Twee afstanden staan op het programma: 16 en 32 kilometer. Het vertrek kan genomen worden tussen 8 en 9.30 uur in het kwartier West aan de Koningslei in Brasschaat. De inschrijvingsprijs bedraagt 4 euro. Inschrijvingen worden ingewacht tot 4 september.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK