STADHUIS GAAT GOUD EN ROZE KLEUREN

In september wordt wereldwijd erkenning gevraagd voor kinderen en jongeren die tegen kanker vechten. De aandacht gaat ook naar hun families, zorgverleners en verzorgers én naar wetenschappers die zich dagelijks voor hen inzetten. Op 1 september kleurde het Europees Parlement in Brussel al goud om aandacht te vragen voor de strijd van deze kinderen en jongeren.

Ook de stad Lier steunt de ‘shine-gold’-actie, een initiatief van de Europese Vereniging van Paediatrische Oncologie (SIOP-EUROPE), samen met de CCI-EUROPE (EU Ouderverenigingen) & PanCare (netwerk voor de zorg van overlevenden na kinderkanker). Van dinsdag 29 september tot zondag 4 oktober zal het Lierse stadhuis goud kleuren. De vzw ‘Ons Steentje) zet lokaal haar schouders onder deze actie.

Naar aanleiding van de start van de borstkankermaand oktober zal het stadhuis van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 10 oktober een week roze kleuren, op momenten dat de openbare verlichting brandt. De roze aanstraling komt er op vraag van de Lierse afdeling van ‘Pink Ribbon’, de internationale vereniging die zich inzet voor preventie en opsoring van borstkanker en steun aan patiënten. Net als de vorige jaren zorgt Fluvius ook nu voor de gouden en roze aanstraling door middel van gekleurde filters op de aanstralers van het stadhuis. De openbare verlichting ontsteekt automatisch aan de hand van lichtsensors.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 29 september, 2020
Einddatum: 
zondag, 4 oktober, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK