STAD LIER ZET VRIJWILLIGERS IN DE BLOEMETJES

Als afsluiter van de Week van de Vrijwilliger werden de burgers die zich inzetten voor de stad, het OCMW en diverse diensten, voor de derde maal in het stadhuis in de bloemetjes gezet. Dit gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts, voorzitter van de gemeenteraad Christel Van den Plas en de schepenen Ivo Andries, Rik Pets, Marleen Vanderpoorten en Rik Verwaest.

Burgemeester Frank Boogaerts drukte zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers, die hij als voorbeeld stelde. Lier telt zo’n 400 vrijwilligers die medewerking verlenen bij het archief, de bibliotheek, het leescafé, de vertelkringen, de cluster integratie, samen inburgeren, de babbelier, de sociale cluster met de huistaakklas, het huis van het kind, het wijkmanagement, het woonzorgcentrum, de Waaier, de Rosmolen, de Komeet en de Vriendenkring van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.

Eveneens sinds drie jaar wordt om de drie maanden een Fierelier uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor de gemeenschap en de medemens. Aan de jongste laureaten die reeds een centrumbon en een geschenkje ontvingen, werd nu een oorkonde overhandigd. Het ging om Marcel Thijs, die zich inzet voor de netheid van de wijk het Molenveld, Jan Boonen en Ludo Mariën, die een bijdrage hebben geleverd voor de leefbaarheid en de sociale cohesie in de stad.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
maandag, 12 maart, 2018
Einddatum: 
maandag, 12 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK