SPORTTROFEEEN UITGEREIKT IN DUFFEL

Onder ruime belangstelling had in cinema Plaza de uitreiking van de sportrofeeën voor 2023 plaats. Voor de vierde maal op rij werd Liesbet De Smet van AC Duffel gehuldigd als sportvrouw van het jaar. Hans Meermans (peddelsport) werd uitgeroepen tot sportman van het jaar. De Lifetime Achievement Award of Duffelcoattrofee ging naar Agnes Van Leemput, al 50 jaar choreografe, lesgeefster en bezielster van het dansgezelschap pArtaire.

Liesbet De Smet verlengde haar Belgische titel 3.000 meter snelwandelen indoor, behaalde goud op het Belgisch kampioenschap 10 kilometer piste, zilver op het Belgisch kampioenschap 20 kilometer weg en op het Vlaams kampioenschap 3.000 meter indoor. In Duffel geeft ze trainingen snelwandelen voor Vlaamse en Nederlandse snelwandelaars. Hans Meersmans, lid van Koninklijke Cano Club Mechlen (KCCM), werd in 2023 Europees kampioen in Skopje – Macedonië in de categorie Sprint River bij de heren masters. Hij won eveneens het Belgisch kampioenschap Sprint River en Marathon K1. Agnes Van Leemput ging in 1974 van start met de balletgroep ‘Ballet der drie Seizoenen’, het huidige dansgezelschap pArtaire. Ze bouwde een kleine groep uit tot een volwaardig gezelschap dat 150 dansers telt en 50 jaar bestaat in 2024. Lauren Wuyts van AV Lyra Lierse en OGK Duffel werd uitgeroepen tot beloftevolle jongere bij de meisjes van 12 tot 14 jaar. Ze behaalde zilver op het Belgisch kampioenschap tumbling niveau B en werd provinciaal kampioen verspringen outdoor en hoogspringen indoor.

Gabriella Meyvis van Mun Mu Taekwondo Lier werd verkozen als beloftevolle jongere bij de meisjes 15-17 jaar. Ze behaalde goud op het Belgisch kampioenschap en een 3de Dan Taekwondo. De trofee sportploeg bij de jeugd was voor de U18 van Lapwings, Belgisch kampioen inline-hockey in hun reeks. Het gemengde Padel-team van De Pollepel werd sportploeg bij de volwassenen, als winnaar van de Cornet Mixed Cup. Badmintonclub Duffel – winnaar van de zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap rolstoelbadminton dubbel -, was dan weer de beste G-ploeg. De individuele trofee als G-sporter was voor Emma Vercammen, Para-dressuur. Zij heeft het statuur van topsporter van G-Sport Vlaanderen, won zilver op het Belgisch kampioenschap en behaalde meerdere ereplaatsen. Willy Verhoeven die met zijn Duitse herdershond Cwinto het Europees kampioenschap Agility Klasse A1 won, werd recreatieve sporter van het jaar. De beste recreatieve sportploeg was ZVC Delicia Duffel, kampioen 2023 in eerste gewestelijke. Tenslotte werd een bijzondere trofee toegekend aan Kenny De Vos, uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar 2023 door Paardensport Vlaanderen.

Tekst  DéBé

Foto  Gemeente Duffel

Begindatum: 
zondag, 4 februari, 2024
Einddatum: 
zondag, 4 februari, 2024

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK