SPORTPERSPRIJS 2014 VOOR BART LANGMANS

Tijdens de Nacht van de Sport werd Bart Langmans gehuldigd als laureaat van de sportpersprijs 2014. Hij werd voorgedragen door de perscorrespondenten van de dagbladen, weekbladen en digitale media, verenigd in de Lierse Persbond. Bart Langmans heeft een roemrijke club als Koninklijke Lierse Bicycle Club na een onderbreking van ruim 20 jaar opnieuw op de rails gezet en een nieuwe dynamiek gegeven en wielerminnend Lier en de regio met ‘de Omloop van de Lierse Rivieren’ op zondag 3 augustus 2014 opnieuw een wielerfestijn in het hart van de stad bezorgd.

Bart Langmans is een fervente sportman. Hij beoefende aanvankelijk de atletieksport, maar schakelde na een kwetsuur over op het wielrennen. Omdat hij van de natuur houdt,  ging zijn voorkeur al vlug uit naar het mountainbiken. Toen hij zijn sportieve prestaties begon af te bouwen, wou hij iets terugdoen voor zijn favoriete sport en engageerde hij zich als organisator. Als bestuurslid van het ‘Cycling Team Kessel’ organiseerde hij gedurende 10 jaar een cyclocross- en mountainbike-weekend op en rond het Fort van Kessel. Gedurende 5 jaar was hij secretaris van de ‘Diamond Cycling Club’ die de Grote Prijs Vic Van Schil organiseert. Hij was mede-oprichter van de ‘Flanders Cup’ en van de ‘Antwerp Cycling Trophy’. Sinds juni 2014 is hij voorzitter van de mountainbike-commissie van de Vlaamse Wielerbond.

In januari 2014 trad hij naar buiten als voorzitter van Koninklijke Lierse Bicycle Club. De club bracht tal van wielergrootheden voort die meer dan 13.000 overwinningen behaalden, w.o. Olympische-, wereld- en nationale titels. Enkele malen per week vertrekken aan het clublokaal in Lier zo’n 15 renners voor een oefentocht van circa 70 kilometer richting Kempen of richting de Rupelstreek. In navolging van ‘de Omloop van Midden-België’ werd zondag 3 augustus 2014 ‘de Omloop van de Lierse Rivieren’ georganiseerd. Op de Grote Markt ging dit gepaard met de nodige randanimatie, wat heel wat toeschouwers lokte.

Hulde werd ook gebracht aan Kurt Tempst van Koninklijke Lierse Bicycle Club. Hij behaalde de provinciale, de Vlaamse en de Belgische titel mountainbike en werd in dezelfde discipline Beneluxkampioen.

Begindatum: 
zaterdag, 7 maart, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 7 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK