SPONSORPAKKETTEN OM TE FIGUREREN IN STRIPVERHAAL

Voor haar projecten om kinderen te steunen die het minder goed hebben, lanceerde Kiwanis Lier Twee Neten eerder het unieke stripverhaal ‘De Mammoethelden’. De mogelijkheid bestaat om naast Lierse historische figuren, zelf, met familieleden of vrienden in de strip te figureren. Hiervoor werden ondertussen al 13 sponsorpakketten verkocht. In het vooruitzicht van de publicatie van het stripverhaal, wordt nu ook een bijkomend sponsorpakket aangeboden.

‘De Mammoethelden’ is het verhaal van 4 kinderen die de mammoets van hun ouders laten ontsnappen, waarna hun ouders en de mammoets gevangen worden genomen. Voor een mooi bedrag vereeuwigt tekenaar D’Auwe ook belangstellenden en hun geliefden als figuranten in de strip. 13 figuranten hebben zich al aangemeld. 17 plaatsen blijven nog beschikbaar. Wie zich voor deze formule aanmeldt ontvangt alvast ene gesigneerde hardcover en 4 softcoveredities van de strip. Daarnaast werd nog een andere sponsormogelijkheid in het leven geroepen. Wie liever niet figureert in het verhaal maar wel het goede doel wil steunen, krijgt voor 150 euro een gesigneerde hardcoverversie. Kiwanis Lier Twee Neten verzamelt ieder 25.000 à 30.000 euro voor goede doelen in Lier en omgeving. Zo werd reeds steun verleend aan o.m. Don Bosco Jongenstehuis in Vremde, Hannibal Vakanties, het Kinderbrandwondenfonds, Tejo Lier, de Stichting Pelicano, het G-team van Basketbalclub Nijlen en Iona. In 2018 liet Kiwanis Lier Twee Neten samen met Lierse bedrijven een levensgrote replica van de mammoet van Lier 3D-printen v oor het stadsmuseum. 

Het stripverhaal ‘De Mammoethelden’ wordt inhoud en vorm gegeven door scenarist Jimmy Simons en cartoonist Dirk Van der Auwera. Geboren en getogen Lierenaar Jimmy Simons werkt als scenarist en creative producer voor Eyeworks en werkte mee aan tal van Vlaamse series, films en musicals voor Studio 100, Ketnet en Eén. Zo zijn de scenario’s van de VRT-reeks ‘Zie mij graag’ en Urbanus animatiefilm ‘De Vuilnisheld’ van zijn hand.  Dirk Van der Auwera is hoofdinspecteur bij de politie Lier en onder het pseudoniem D’Auwe in bijberoep actief als striptekenaar. Bij het begin van zijn carrière werkte hij vooral voor de stad Lier, politiezones en bedrijven. Sinds 2018 heeft hij de eigen strip ‘De avonturen van ridder Dolf’. Belangstellenden kunnen via htpps://demammoethelden.be een keuze maken uit de beschikbare pakketten. Er snel bij wezen is wel de boodschap.

Tekst: DéBé

Foto: KLTN

Begindatum: 
zaterdag, 11 september, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 11 september, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK