SPEELTUIN STADSPARK VERRIJKT MET 'KABOUTERLAND'

Met “Kabouterland” krijgt speeltuin Stadspark  aan de Netelaan er een echte peuter- en kleuterhoek bij. De allerjongsten  vinden er een kabouterhuisje met glijbaan, een spinnenweb, kruipbalkjes, een zandspeelzone en een schommelkoord. Alles baadt bovendien in een echte sprookjessfeer. 
 
De fantasie wordt geprikkeld door unieke en handgesneden decoratie zoals paddenstoelen, tonnetjes en bloemen. Aan het kabouterhuis is een reus zelfs zijn lepel en broeksknoop vergeten!

 

 “Van de bezoekers hoorden we  geregeld dat het een geweldige speeltuin is, maar niet zo geschikt voor jonge kinderen. De meeste attracties zijn te uitdagend of druk voor wie jonger is dan zes. In Kabouterland vinden de kleinsten nu een rustpunt, waar zowel de speeltuigen als het thema op hun maat zijn” , vertelt  schepen van Jeugd Rik Verwaest

 

Het geheel is uitgevoerd in robiniahout , een duurzame  Europese  houtsoort , die ecologisch gebeitst werd  zodat  de constructie  een 30-tal jaar resistent kan blijven tegen  alle  weersomstandigheden.
 
De realisatie werd uitgevoerd door de firma Natureplay en kost 25.000 euro. In een  volgende  fase   wordt nog  een vertelsysteem ingebouwd met sprookjes  waarin stemmetjes en dierengeluiden te horen zijn   naast  meerdere kabouterliedjes.

Tekst: LR

Foto's: RM

Begindatum: 
vrijdag, 8 juni, 2018
Einddatum: 
vrijdag, 8 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK