SP.A PAKT UIT MET EIGEN LIJST

Voor het eerst na drie legislaturen pakt Sp.a Lier-Koningshooikt uit met een eigen lijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. ‘Het is een mix van jonge en ervaren kandidaten met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. De jongste is 18, de oudste 71 jaar. De lijst bevat een mooi evenwicht tussen mannen en vrouwen en een grote diversiteit inzake afkomst en sociale klasse’, aldus lijsttrekker Freddy Callaerts.

Het programma werd opgebouwd rond 4 speerpunten: sport en cultuur, mobiliteit, open beleid en welzijn. Sp.a wenst werk te maken van de verdere ontwikkeling van de Hoge Velden, een verbeterde accommodatie van de atletiekpiste, de heraanleg van de minigolf aan de sportvelden en de vernieuwing van cultuurcentrum De Mol. Inzake mobiliteit is het de bedoeling ter hoogte van de Predikherenlaan de knip opnieuw in te voeren, geen bussen meer toe te laten in de Antwerpsestraat, geen vrachtvervoer boven de 3,5 ton meer in het centrum (tenzij om te laden en te lossen) en de Koning Albertstraat, de Frederik Peltzerstraat, de Lisperstraat e.a. het karakter van fietsstraat te geven. Op het vlak van het welzijn dient het aanbod van sociale woningen uitgebreid te worden en wordt gepleit voor betaalbare gezondheidszorg en de promotie van sociale projecten en sociale tewerkstelling. Inspraak moet gestimuleerd worden via zgn. klankgroepen.

De lijst van 33 kandidaten wordt aangevoerd door: 1 Freddy Callaerts, 2 Wing Man Chu, 3 Philippe Iglesias, 4 Sophie Beckers, 5 Willem Hermans, 6 Wendy Van Hoorick, 7 Sam Gysels, 8 Omer Aktepe, 9 Gert-Jan Van Dooren en 10 Aysun Baskan.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
zaterdag, 15 september, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 15 september, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK