SLOTCONCERT VAN PRO MUSICA LIER

Zondag 23 april heeft om 11 uur in de Jezuietenkerk het slotconcert van het 3de seizoen van Pro Musica Lier plaats. Het Euterpe Baroque Consort brengt bij deze gelegenheid in een Italiaanse sfeer  het ‘Concerto delle Donne’.

Het Euterpe Baroque Consort bestaat uit Bart Rodyns (muzikale leider en klavecimbel), Tine Van Parys (cello) en de sopranen Griet de Geyter, Sarah Van Mol en Laurence Servaes. Deze drie schitterende sopranen zullen de lievelingsmuziek uitvoeren van de hertog van Ferrara. Alfonso II was zo’n bewonderaar van de vrouwenstem dat hij aan zijn XVI-eeuwse hof een ‘concerto delle donne’ samenstelde. Zijn beste zangeressen brachten op exclusieve kamermuziekavonden zijn lievelingsmuziek en werden over heel Italië bekend omwille van hun prachtige stemmen en uitbundige vocale versierkunst. In Lier zijn het niet Lucrezia, Isabella en Leonora, maar drie Belgische ‘donne’ die wondermooie muziek van Claudio Monteverdi en Giacomo Carissimi brengen. Deze werken worden afgewisseld met instrumentale parels van tijdgenoten Frescobaldi en zijn leerling Froberger.

Het concert heeft plaats in de Jezuïetenkerk, ingang langs de Gasthuisvest 50. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 17 euro aan de kassa. -18-jarigen en houders van een gomorpas betalen 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Kaarten kunnen bekomen worden via 0477-57 53 95 of 0478-95 44 90 of info@promusicalier.be

Tekst: DéBé

Foto: Promusica

Begindatum: 
zondag, 23 april, 2017
Einddatum: 
zondag, 23 april, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK