SINT KOMT NAAR LIER

Zaterdag 16 november arriveert de Sint met zijn gevolg van Zwarte Pieten per boot in Lier. Vanaf 13.30 uur komen de eerste Pieten toe aan de zitkade van het Felix Timmermansplein. Samen met de kinderen kijken ze hier uit naar de blijde intrede van de Sint, die wordt voorgevaren door de Koninklijke Moedige Bootvissers.

Aan de zitkade wordt de heilige man verwelkomd door de burgemeester. Aansluitend zal hij de brave kinderen toespreken. Vervolgens trekt het hele gezelschap met het trouwe paard ‘Slecht Weer Vandaag’ in stoet langs de foor naar het stadhuis. Vanaf 14.30 uur kan aan het stadhuis door elk kind een verrassingspakje afgehaald worden. Daar kan tevens een volgnummer bekomen worden om de Sint van 15 tot 17 uur in het stadhuis te bezoeken.

Op de Vismarkt wordt ter hoogte van het Hof van Santhoven een fietsenparking voorzien. Van 13 tot 15.30 uur wordt op de Hoge Brug de helft van de rijbaan afgesloten voor de toeschouwers. Er wordt éénrichtingverkeer ingevoerd vanaf de Rechtestraat naar de Grote Markt/Vismarkt toe. Het verkeer vanuit de Rechtestraat zal tussen 14 en 15 uur sterke hinder ondervinden. Op de Werf zal parkeer- en stilstaanverbod gelden vanaf de Rechtestraat tot aan der Volmolenstraat. Ook hier wordt de helft van de rijbaan afgesloten voor de toeschouwers.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Begindatum: 
zaterdag, 16 november, 2019
Einddatum: 
zaterdag, 16 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK