SINT-HUBERTUSVIERING VERHUIST NOODGEDWONGEN NAAR RENAAT VEREMANSPLEIN

Zondag 14 november heeft op initiatief van de Wild Beheer Eénheid (WBE)-regio Lier de traditionele Sint-Hubertusviering plaats. Omwille van de renovatiewerken aan en in de Sint-Gummaruskerk, heeft de viering nu en allicht ook de volgende jaren in de kerk van het H.-Kruis en aan het grotendeels verkeersvrije Renaat Veremansplein plaats.

De kerk gaat open om 9 uur, waarna de eucharistieviering die wordt voorgegaan door deken Jan Verheyen, start om 10 uur. In de kerk zijn 400 zit- en 100 staanplaatsen beschikbaar. Rekening zal moeten gehouden worden met de op dat moment geldende coronamaatregelen. De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door het jachthoornensemble Fugamus en orgelist Christaen Van Looy. Huisdieren zijn toegelaten en ook valkeniers zullen aanwezig zijn. Tijdens de offerande brengen jagers-natuurliefhebbers naar goede gewoonte een prachtig wildtableau en Hubertusbroodjes naar het altaar. Na de dienst zal deken Jan Verheyen de dieren zegenen. Ook ruiters met hun paard zijn welkom. De Gezellen van ’t Groot Volk pakken weer uit met een verrassing. Aansluitend volgt onder leiding van bijzonder veldwachter Hans Peeters de wildverkoop per opbod, met als apotheose de verkoop van een everzwijn, dat netjes gekuist gratis aan huis wordt bezorgd. 

De jachthoornblazers zorgen nog voor menig deuntje en brengen meerstemmige ludieke liederen. Culinair zal er met jenevers, Glühwein, 500 oesters en cava van de Sociëteit van de Schaepshoofden, hapjes van beenhouwer Coenaarts, een vat Westmalle Trappist van bierhandel Truyen, Lierse Vlaaikens en Sint-Gummarusbroden van bakker Hendrickx, keuze te over zijn. Voor dranken gelden de democratische prijs van 2 euro, te betalen via bonnetjes te bekomen aan de kassa. De opbrengst is bestemd voor de WBE-regio Lier en voor een goed doel. De WBE-regio Lier omvat een jachtgebied van zo’n 11.000 hectare in de gemeenten Lier, Berlaar en Gestel, Boechout en Vremde, Hove, Lint, O.L.V.-Waver en Putte. In dit gebied leven hazen, konijnen, fazanten, houtduiven, eenden, ganzen, reeën, vossen, patrijzen en andere diersoorten. De WBE-regio Lier werd wettelijk erkend in 2002 en telt momenteel 31 jachtgroepen en 95 jagers.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 14 november, 2021
Einddatum: 
zondag, 14 november, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK