SINT-HUBERTUSVIERING IN LIER

Omwille van de werkzaamheden aan de Sint-Gummaruskerk, verhuisde de traditionele Sint-Hubertusviering noodgedwongen

Naar de kerk van het H.-Kruis aan de Renaat Veremansplein. Was de omgeving nieuw, dan verliep het ganse gebeuren volgens het vertrouwde scenario.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor de werking van de Wildbeheeréénheid regio Lier en voor het goede doel.

 

De viering werd ingezet met een kerkdienst die werd voorgegaan door deken Jan Verheyen en muzikaal werd opgeluisterd door het jachthoornensemble Fugamus en orgelist Christiaan Van Looy

De dienst werd bijgewoond door tal van hondenliefhebbers met hun viervoeters en valkeniers. Tijdens de offerande werd een prachtig wildtableau samen met Hubertusbroodjes naar het altaar gebracht.

Bij het verlaten van de kerk werden de gewijde broodjes uitgedeeld. Na de dienst zegende deken Jan Verheyen de dieren, hoofdzakelijk honden en paarden.

Als klapper op de vuurpijl leidde bijzonder veldwachter Hans Peeters de verkoop per opbod van een rijke verzameling wild, waaronder een heus everzwijn.

Al die tijd konden de aanwezigen, die slechts toegang hadden tot het plein na de onvermijdelijke CST-controle, zich te goed doen aan de onvermijdelijke geestrijke dranken en de bijbehorende hapjes.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 15 november, 2021
Einddatum: 
maandag, 15 november, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK