SINT-GUMMARUSPROCESSIE TREKT DOOR BINNENSTAD

Zondag 13 oktober wordt naar jaarlijkse traditie Sint-Gummarus als stadspatroon van Lier herdacht.

Om 10 uur wordt in de Sint-Gummaruskerk de pontificale bedevaartmis voorgegaan door Monseigneur Paul Van den Berghe, bisschop emeritus van Antwerpen. Na de mis trekt de Sint-Gummarusprocessie door enkele straten van de binnenstad.

De processie trekt ditmaal langs volgend parcours: Kardinaal Mercierplein, Rechtestraat, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat, Grote Markt, Vismarkt, Aragonstraat, Modsijk, De Heyderstraat, Kluizestraat, Kluizeplein, Berlaarsestraat, H.-Geeststraat en Kardinaal Mercierplein. In deze straten geldt een parkeerverbod, terwijl aan de bewoners wordt gevraagd om de huizen feestelijk te bevlaggen.

Dit jaar is de focus gericht op het wonder van de bron, dat gesitueerd wordt in Emblem op de plaats van de huidige Sint-Gummaruskapel.

De parochie van Sint-Gummarus uit Emblem zal dan ook prominent aanwezig zijn in de processie, net als het beeld met het wonder van de bron uit het Nederlandse Wagenberg.

De blikvanger vormt zoals steeds het meer dan 800 kilogram wegende zilveren reliekschrijn van Sint-Gummarus, dat gedragen wordt door 16 leden van het Genootschap van de Kasdragers.

Zondag 13 oktober kunnen de belangstellenden na de bedevaartmis en doorlopend tot 16 uur de band van Sint-Gummarus laten opleggen. Dit is bovendien mogelijk tot en met zaterdag 19 oktober, dagelijks van 14 tot 15 uur en na elke liturgische viering.

 Zondag 20 oktober wordt om 20 uur een feestelijk vuurwerk afgestoken op de stedelijke sportvelden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK