SFEERVOLLE NIEUWJAARSRECEPTIE VOOR LIERSE BEVOLKING

Talrijke inwoners van Lier en Koningshooikt hebben op de Grote Markt de traditionele nieuwjaarsreceptie bijgewoond die werd aangeboden door het stadsbestuur. Burgemeester Frank Boogaerts maakte er de beste wensen over, verwees naar de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar en blikte even vooruit naar de toekomst.

2013 was volgens de burgemeester voor Lier een goed jaar. Tal van geslaagde evenementen zoals Lier-Kermis, Zomer in ’t Park, Lier Centraal, Hooikt-A-Live en de vele wijkkermissen kleurden de zomerperiode. De stadsdiensten verhuisden naar gloednieuwe, moderne kantoren op de Dingelhoeffsite. Op het vlak van de mobiliteit werd een aanvang gemaakt met de heraanleg van de Sander De Vosstraat in Koningshooikt, kwam er bijkomende parkeerruimte in de ondergrondse parking en werd het centrum opnieuw bereikbaar. Bovendien werd de stad een stukje groener.

Naar de toekomst toe is het de bedoeling de stadsfinanciën opnieuw gezond te maken en de stadsschuld van 82 miljoen euro verder af te bouwen. De aanvullende personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing zullen niet verhoogd worden. Bij het personeel van de stad moet niet gevreesd worden voor naakte ontslagen. Ondanks de noodzaak tot besparing zal nog flink geïnvesteerd worden. Zo is 6,2 miljoen euro voorzien voor nieuwe fietspaden, 6 miljoen euro voor de heraanleg van straten en pleinen en 5  miljoen euro voor de aanleg van sportvelden en de bouw van een sporthal aan de Hoge Velden. De atletiekpiste van het Netestadion krijgt een nieuwe toplaag. Voor het onderhoud van wegen, riolen en waterlopen is liefst 30 procent meer begroot. Ook het bedrag voor initiatieven met betrekking tot de lokale economie wordt fors opgetrokken. De Normaalschool wordt aangekocht om er een combinatie van wonen en winkelen te ontwikkelen. Tenslotte krijgt cultuurcentrum de Mol een nieuwe tribune, wordt de restauratie van den Bril verder gezet en de tuin van de Muziekacademie heringericht.

 Na het uitbrengen van een heildronk op het nieuwe jaar, konden de aanwezigen genieten van lekkere smoutebollen, soep, haringen en een stuk van de reuzentaart. Hiervoor zorgden de Lierse bakkers, de Lierse beenhouwers, de Moedige Bootvissers, Oxfam WereldwInkel en het sociaal restaurant.

Begindatum: 
dinsdag, 7 januari, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 7 januari, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK