SFEERVOL 5de LIER JAZZ FESTIVAL

De 5de editie van het Lier Jazz Festival heeft op de campus van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, weer een sfeervol verloop gekend. De talrijk opgekomen muziekliefhebbers genoten van het optreden van 150 nationale en internationale jazzartiesten, die op 6 plaatsen een gesmaakte mix van oude en nieuwe jazzmuziek brachten.

De speciale gasten waren ditmaal de Zuid-Afrikaanse Tutu Puoane en Ewout Pierreux. Samen met het Koen Nys Trio zorgden ze voor een lekkere sfeer in de ‘’Groove Music Jazz Chapel. Op de ‘Duvel Stage Unit’ wisselden de Big Band Brasschaat, de Bravo Big Band en de Big Band Lier elkaar vlot af. Het podium van de ‘Jazz Notes Friends’ werd ingenomen door Quartier Cliché en BRZZVILL. In het ‘House of Jazz’ kon genoten worden van de muziek van Jazzbirds, SAMW DYT7TET en Strange Fruit.

In de Bar Muza ging alle aandacht naar het ensemble Nato Groove Summit en naar het Dirk Van der Linden Trio. Hier kon genoten worden van een speciaal Jazz Menu Arrangement en werd de afterparty opgeluisterd door een band uit Kameroen. De 5de editie van het Lier Jazz Festival stond trouwens grotendeels in het kader van Kameroen. Samen met de ‘Jeunesses Musicales’ van Kameroen werd eerder het project ‘Wie build a Music school’ gelanceerd.

In Buea in het zuidwesten van Kameroen wordt een muziekschool opgericht met de steun van de Lierse Muziekacademie. Tijdens het jazz festival werd de actie ‘Take Five for Cameroen’ opgezet. Naar aanleiding van het 200ste geboortejaar van Adolphe Sax speelden saxofonisten van de opleiding jazz en lichte muziek gedurende 200 minuten improvisaties op hetthema ‘Take Five’ van Paul Desmond. De toehoorders konden 5 euro doneren voor Kameroen en gingen daar gretig op in.

Begindatum: 
maandag, 10 november, 2014
Einddatum: 
maandag, 10 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK