SENSIBILISERINGSCAMPAGNE TEGEN AGRESSIE OP AMBULANCIERS, ZORGVERLENERS, BRANDWEERLUI EN ORDEDIENSTEN

Agressie en geweld tegen hulpverleners, medisch personeel, ordediensten en brandweerlui is een maatschappelijk probleem dat steeds grotere proporties aanneemt. Om de brede bevolking te sensibiliseren voor deze problematiek, lanceren Spoed 112 en de Ambulanciersunie een grootschalige campagne om het probleem niet langer te negeren en in te dijken. Walter Grootaers, zanger van de Kreuners en schepen van de stad Lier, fungeert als peter.

Dries Deschilder is voorzitter van de Ambulanciersunie die opgericht werd in 2015 en ruim 1.000 ambulanciers omvat. ‘Reeds in november 2019 werd een eerste affichecampagne gehouden, waarbij 8.000 affiches werden verdeeld. In april 2020 ging een tweede sensibiliseringscampagne van start onder het motto ‘Agressie en geweld tegen hulpverleners en ordediensten is NOOIT OK!’. De agressie tegen agenten op 21 mei ll. In Anderlecht, bewijst nogmaals de noodzaak van de campagne. De thematiek is dan ook zeer actueel, ook al omdat de coronacrisis voor extra belasting zorgt. Het is een maatschappelijk probleem, waarvan de proporties niet meer door de beugel kunnen. De overheden doen momenteel weinig tot niets om het probleem aan te pakken’.

Naast Walter Grootaers als peter, schepen in Lier en zelf slachtoffer van het coronavirus, levert Dirk Van der Auwera (D’Auwe), bekend tekenaar en hoofdinspecteur bij de Lokale Politie Lier, een belangrijke bijdrage. Nu worden 12.000 affiches verspreid in heel België, in het Nederlands, Frans en Engels. Ze worden opgehangen in ziekenhuizen, brandweerkazernes, politiekantoren, bij de bakker, de slager, in supermarkten en in het stamcafé.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Begindatum: 
vrijdag, 29 mei, 2020
Einddatum: 
vrijdag, 29 mei, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK