SENSIBILISERINGSACTIE TEGEN RATTENOVERLAST

Zoals we al eerder hebben gemeld worden sinds enkele weken op verschillende plaatsen in Lier ratten gesignaleerd. Dit is voornamelijk het geval op plaatsen op en rond de stadsvesten. De vormen van sluikstorten rond vuilnisbakjes trekken ongedierte aan. Ook de etensresten die op de vesten of op de composthoop aan de volkstuintjes worden gegooid, vormen een aantrekkingspunt.

Ratten komen af op voedsel. Als ze gemakkelijk voedsel vinden, zijn ze minder geneigd om van het lokaas van geplaatste rattenvallen te proeven. Om de stijgende rattenplaag in te dijken, doet de stad een oproep tot de inwoners. Gevraagd wordt geen etensresten op de grond te gooien, maar bij het restafval in de oct’s of in de eigen vuilbak. Klaargemaakte etensresten in de compostbak gooien is geen goed idee, want deze trekken ongedierte aan. Voer voor kippen, vogels, konijnen … in de tuin komt best in een voerbak terecht die ’s avonds wordt weggenomen.

Het is verfboden om dieren te voederen in het park of op openbare plaatsen. Etensresten in het gras of in het water gaan rotten en trekken op hun beurt ongedierte aan. Volgens artikel 182 van het Algemeen Politiereglement is het verboden om – onafgezien van door het schepencollege toegestane afwijkingen – eender wat dan ook voor het voederen van dieren achter te laten. Wie een aanvraag voor een bezoek van de rattenvanger wenst in te dienen kan dit via www.lier.be of tel. 03-800 03 50.

Begindatum: 
dinsdag, 10 maart, 2015
Einddatum: 
dinsdag, 10 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK