SCHROBBERBEEK VERRIJKT LIERSE REUZENFAMILIE

Lier heeft er met Schrobberbeek een nieuwe reus bij. Hij zou zijn blijde intrede doen op de Grote Markt tijdens de GrOOte Zondag. De weermaker besliste er evenwel anders over. In zeven haasten verhuisde de heuglijke gebeurtenis naar het Vredeberg, waar het er niet minder plechtstatig aan toe ging.

In het Vredeberg had de federatiedag van de vzw. Reuzen in Vlaanderen plaats. Na het vergadergedeelte zorgden Goliath en Wardje én de Piepenholleke Brassband voor een naadloze overgang naar de inhuldigingsplechtigheid. In aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts, peter Gommaar Timmermans, meter Annemie Houben – de echtgenote van Jan Verbist, huisregisseur van de Schoolbond -, de grote Schoolbondfamilie en boegbeeld Jan Hendrickx sr.,  die ruim 150 maal in de huid van Schrobberbeek kroop, stond de nieuwe reus te pronken in de spotlights. Nadat een fragment uit ‘En waar de ster bleef stille staan’ door acteurs van de Schoolbond werd opgevoerd en nadat Maurits Troch een toelichting had gegeven bij de voor geschiedenis van reus Schrobberbeek, werd de nieuwste aanwinst ingeschreven in het bevolkingsregister.

De oorkonde werd ondertekend door de burgemeester, de meter en de peter. Aansluitend overhandigde Luk Ceulemans, voorzitter van de vzw. Reuzen in Vlaanderen, de oorkonde en het plaket van Reuzenvriendelijke Gemeente aan de Lierse burgemeester. Deze dankte voor de eer en bevestigde dat de stad de reuzencultuur zal blijven ondersteunen. Bovendien werd gemeld dat de Lierse reuzentrein in eigen stad een onderkomen zal krijgen op de Dungelhoeffsite. Naast deze onderscheiding zal de vzw. Reuzen in Vlaanderen volgende jaar tijdens de federatiedag voor de eerste maal een award uitreiken voor de Reusvriendelijke Vlaming van het Jaar. De laureaat ontvangt een beeldje van kunstenaar Tjerrie Verhellen uit Etterbeek.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters & RM

Begindatum: 
dinsdag, 8 oktober, 2019
Einddatum: 
dinsdag, 8 oktober, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK